Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

V chatové osadě řádil zloděj

Tábor - Postupně prohledal tři chaty, odešel s prázdnou. (Hlasová schránka 974 221 116) 

V jedné z chatových osad na Táborsku řádil zloděj. Ten se během doby, kdy do rekreačních oblastí nejezdí moc lidí, postupně vloupal do třech chat. Zřejmě nic mu nepadlo do oka, a tak odešel s prázdnou. Nicméně poškozením dveří a krádeží visacích zámků u objektů, způsobil majitelům chat celkovou škodu ve výši 2 200 korun. Policisté z obvodního oddělení Mladá Vožice, zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody,  a po pachateli pátrají.

Táborští policisté šetřili do současné doby na čtyři desítky případů vloupání do chat, níže uvádí rady a tipy jak svůj majetek zabezpečit proti zlodějům.

- Zabezpečte si svůj objekt především certifikovanými mechanickými zábrannými prostředky ( zodolněné dveře, mříže, uzamykatelné okenice).

- Věnujte pozornost zejména stavebním otvorům ( vstupní dveře, okna, verandy).

- Pro vyšší standart ochrany využijte elektronickou ochranu, případně připojení objektu na pult centralizované ochrany.

- Objekt mějte správně pojištěný nejen proti krádeži, ale i proti požáru. Nechlubte se před neznámými lidmi majetkem uloženým v objektu.

- Cennější věci rozhodně nenechávejte přes zimu v rekreačním objektu, ale odvezte je do bezpečí. Rekreační objekt nepravidelně navštěvujte i v zimě. Uklizený sníh budí zdání neustálé kontroly.

- Při podezření z vykradení zásadně nevstupujte do objektu, neuklízejte po zlodějích a věc oznamte neprodleně policii. Vše důležité pro vypátrání odcizených věcí a dopadení pachatele oznamte do policejního protokolu.

por. Bc. Lenka Holická, pisjc@mvcr.cz

14. ledna 2013

vytisknout  e-mailem