Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V cizí zahradě hledal své svršky

MOST - Dopustil se porušování domovní svobody; Dvě slečny nakupovaly bez placení kosmetiku. 

Nevítaného hosta na zahradě svého rodinného domu objevil jeden Mostečan v noční době. Muž slyšel hluk ze zahrady a oknem spatřil siluetu neznámé osoby. Vyšel na zahradu a neznámého našel ukrytého za zídkou u domu. Neznámý byl cizinec a na místě setrval až do příjezdu policie. Ta šetřením zjistila, že cizinec měl vniknout na pozemek a poškodit bednu na uložení zahradního nábytku. Na zahradu vnikl údajně proto, že tam hledal svoje věci. Policisté následným šetřením zjistili, že muž byl v Mostě na návštěvě spolu s kamarády. Když se všichni vraceli z restaurace, tak mu přátelé z recese jeho osobní věci i některé oděvy hodili přes plot u rodinného domu a nechali ho tam. Muže poté nedostatečně oblečeného spatřila hlídka policie v jiné ulici a odvezla ho do hotelu. Cizinec se oblékl a vydal se zpět hledat své věci. Oblečení našel a peněženka byla nalezena o pár dnů později. I tak mu policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody.

Lup končil v taškách dvou slečen
Policie v Mostě sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže teprve 18leté dívce z Mostu a z provinění krádeže její mladší kamarádce ve spolupachatelství. Ty měly spolu v jedné mostecké drogérii odcizit různé drogistické zboží, které si ukryly do tašky a poté prodejnu opustily bez zaplacení. Do obchodu se týž den vrátily a opět nakupovaly za pět prstů. Celkem odnesly zboží za více než osm tisíc korun. Do tašky si daly krémy, šampony, toaletní vody, oleje, masky, balzámy a další výrobky ke zkrášlení. Mladší pak o den později do obchodu přišla znovu a měla odcizit kosmetické produkty v hodnotě 2 650 korun. Další den zamířila opět sama do jiné drogérie a odnesla si z ní parfém za 989 korun. Lup nebyl již zajištěn. Celková škoda se vyšplhala na částku přesahující 12 tisíc korun.

Mostečan kradl fototapetu
Policisté v Mostě sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Muž měl v jednom mosteckém supermarketu odcizit fototapetu a led pásku. Věci si ukryl pod oděv a poté prošel pokladnou, aniž by za zboží zaplatil. Na místě byl zadržen pracovníky prodejny a předán policii. Ta zjistila, že muž byl loni za krádež již odsouzen. Odcizené věci při krádeži poškodil a způsobil škodu ve výši 2 440 korun.

Dítě nechodilo do školy, rodič čelí obvinění
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu ohrožování výchovy dítěte 44letého muže z obce na Mostecku. Dle výsledků šetření policie muž řádně nedbal a nedohlížel na pravidelnou povinnou školní docházku svého nezletilého dítěte, které mělo celkem 109 hodin neomluvené absence. Svým jednáním tak měl obviněný z nedbalosti ohrozit rozumový vývoj dítěte tím, že mu umožnil vést zahálčivý život.

nprap. Ludmila Světláková
Most 31. října 2018

vytisknout  e-mailem