Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V cizích chatách se občerstvil a vyspal

CHOMUTOVSKO - Odnesl si z nich nářadí i potraviny; Okradl matku a sestru; Za volantem neměl co dělat. 

Kriminalisté objasnili dva případy vloupání do rekreačních chat, k nimž došlo na sklonku léta na Chomutovsku. Původně neznámý pachatel měl násilím vniknout do těchto objektů, přespat tam, odcizit různé věci a zkonzumovat nějaké jídlo. V jedné z chat byla ukradena láhev sektu a další potraviny, okružní pila, sekera a lyžařská bunda. V další pak například svítidlo s pohybovým čidlem a nářadí. Kromě toho tam znehodnotil různé potraviny, které otevřel, jako sušenky, kávu, konzervy apod. a polil a propálil prostěradlo.

Celková škoda na odcizených věcech byla předběžně vyčíslena na částku téměř 10 tisíc korun, více než čtyřtisícová škoda byla navíc způsobena poškozením chalup a jejich vybavení.

Obě vloupání má mít podle zjištění policistů na svědomí 39letý muž z České Lípy. Toho v závěru roku vyšetřovatel obvinil z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Obviněný se k oběma skutkům doznal. Pokud bude uznán vinným, může skončit až na tři roky za mřížemi.

 

Okradl matku a sestru

Koncem listopadu přijali klášterečtí policisté oznámení o vloupání a krádeži věcí z bytu. Prověřením případu bylo zjištěno, že krádež má mít na svědomí 38letý muž. Ten podle všeho nejprve odcizil klíče od předmětného bytu své matce a poté s jejich pomocí do bytu neoprávněně vnikl. Odcizit z něho měl finanční hotovost, dvoje sportovní hodinky a mobilní telefon. Podle předběžného odhadu tím způsobil škodu přibližně 26 tisíc korun. Odcizené peníze a další zmíněné věci patřily jeho sestře.

Muž z Klášterce byl obviněn z trestných činů porušování domovní svobody a krádeže. Kvůli spáchání v době vyhlášeného nouzového stavu mu u soudu hrozí až osmiletý trest.

 

Za volantem neměl co dělat

V úterý v noci kontrolovali policisté z hlídkové služby v Chomutově na sídlišti Kamenná řidiče vozidla značky Ford Mondeo. Přitom zjistili, že za volantem nemá co dělat. Dotyčný má totiž až do června roku 2022 soudem vyslovený zákaz řízení motorových vozidel. Kromě toho byl muž podle orientačního testu na užití návykových látek pod jejich vlivem. Policisté podezřelého zadrželi a sdělili mu podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Případ šetří v tzv. zkráceném přípravném řízení.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 8. ledna 2021

vytisknout  e-mailem