Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V dechu měl tři promile

TEPLICE - Hrozí mu až rok za mřížemi; Vloupání do bytu... 

 V dechu měl tři promile
     Až na jeden rok za mříže může poslat soudce 50letého muže, který řídil vozidlo pod vlivem alkoholu. Při kontrole hlídkou dopravní policie byla u řidiče dechovou zkouškou zjištěna hodnota 3,01 promile alkoholu v dechu. Další jízda byla řidiči samozřejmě zakázána, celý případ bude zpracován ve zkráceném přípravném řízení, což znamená, že muž se bude ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky zodpovídat během několika týdnů.
 
Vloupání do bytu
     Z přečinů porušování domovní svobody a krádeže je podezřelý neznámý pachatel, který v Bílině vykradl byt. Zloděj se po překonání balkonových dveří vloupal do bytu v panelovém domě, ze kterého si odnesl fotoaparát, peníze a další věci, jejichž hodnota byla vyčíslena na 5 tisíc korun. Další tři tisíce bude stát oprava poškozených dveří. Pokud se podaří zloděje dopadnout, může putovat za mříže až na tři roky.
 
Krádež nafty
     Pět set litrů motorové nafty odcizil dosud neznámý pachatel z kamionu, který byl zaparkovaný v teplické části Prosetice. Zloděj poškodil víčko na nádrži vozidla a následně z ní odcizil pohonné hmoty za 18 tisíc korun. Policisté věc vyšetřují jako přečin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení maximálně dvouleté vězení.
 
 
Teplice, 27. 12. 2011, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem