Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

V dechu měla přes tři promile alkoholu

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Žena po nehodě nadýchala přes tři promile alkoholu. 

Za uplynulý týden zaznamenáváme mírné zlepšení téměř v každé kolonce zjištěných dopravních přestupků. Řidiči by měli dávat větší pozor zejména v nadcházejících měsících. S nástupem prázdnin musí počítat s vyšším výskytem dětí v okolí komunikace. Proto by měli dbát na dodržování pravidel v silničním provozu, být obezřetní a předvídaví.

Na svoji bezpečnost a bezpečnost jiných ani trochu nepomyslela sedmatřicetiletá žena z Veselí nad Moravou. V pátek 21. června v devět hodin ráno za Hlukem nezvládla řízení a při průjezdu levotočivé zatáčky dostala smyk. Následkem toho vyjela vpravo mimo silnici, kde narazila do směrového sloupku, pak ve smyku přejela do protisměru, přetočila se přes střechu a zastavila se až v ovocném sadu. Policisté jí v dechu naměřili 3,20 promile alkoholu. Žena přiznala, že do ranních hodin popíjela víno. Při nehodě utrpěla lehké zranění, se kterým byla převezena do nemocnice. Škoda, která při nehodě vznikla, se vyšplhala na necelých sto čtyřicet tisíc korun. Nyní je řidička podezřelá z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který zákon ukládá až roční vězení včetně zákazu řízení až na deset let.

Překročení maximální rychlosti mimo obec řešili dopravní policisté s jednapadesátiletým řidičem BMW v pondělí 24. června krátce před desátou hodinou večer. U Buchlovic mu naměřili 128 km/h. Tohoto řidiče čeká přestupkové řízení.

Celkem čtrnácti dopravních přestupků se dopustili řidiči během konání hudebního festivalu v Bojkovicích v místě zvaném Ústsko a v jeho blízkém okolí. Tento festival se konal od 21. června do 23. června. Z celkového počtu přestupků se jich sedm týkalo řízení pod vlivem alkoholu.


 

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 21. 6. – 27. 6. 2013


 

Počet zjištěných přestupků

21. 6. – 27. 6. 2013

14. 6. – 20. 6. 2013

Řidič pod vlivem alkoholu

10

11

Řidič pod vlivem drog

0

1

Překročení maximální rychlosti

55

46

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

2

7

Nepoužití bezpečnostních pásů

10

8

Telefonování za jízdy

12

14

Špatný technický stav vozidla

21

25

Uložené kauce za přestupek v dopravě

1

2

Nesprávné parkování

29

51

28. června 2013, nprap. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem