Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

V dešti a šeru řidič přehlédl skupinku chodců

NÁCHODSKO – Automobil srazil na přechodu tři mladé lidi  

Podzimní nevlídné počasí si začalo mezi motoristy vybírat svoji daň. Na sníženou viditelnost nejvíce doplatili ti nejzranitelnější, a sice chodci. V pátek 8. listopadu 2013 v 19.45 hodin v Náchodě na přechodu pro chodce naproti soudu v Pražské ulici řidič osobního automobilu Opel Astra Caravan srazil trojici mladých lidí, jednu dívku (17 let) a dva chlapce (18 a 18 let).
NáchodNáchod
 
Řidič Opelu Astra, jedoucí ve směru na Hradec Králové, zřejmě trojici mladých lidí na přechodu zcela přehlédl. Ačkoli trojice kráčela z jeho levé strany a protijedoucí automobil dával třem mladým lidem přednost, 30letý muž za volantem Astry pravděpodobně nikoho z nich neviděl. Do chodců bez zjevného brždění čelně narazil, jeden chlapec utrpěl těžké zranění, další dva, chlapec a dívka byli zraněni lehce.
 
Alkohol byl u všech, chodců i řidiče automobilu, vyloučen dechovou zkouškou, technická závada jako příčina nehody zjištěna ani uplatněna nebyla. Na autě vznikla hmotná škoda ve výši 30.000 korun. Dopravní nehodu policisté nadále vyšetřují.
 
V této souvislosti policisté opět připomínají, že v silničním provozu nestačí pouze vidět, ale také být viděn. Je tedy opravdu ve vlastním zájmu chodců a cyklistů, aby měli na svém oblečení reflexní prvky, které upoutají zrak řidiče.
 
Řidiči všech motorových vozidel by pak měli mít na paměti, že pokud nemají dostatečně jasný výhled z vozu, měli by výrazně snížit rychlost vozidla, zvláště pak na frekventovaných místech, kde často se pohybují chodci a cyklisté ve vozovce.

por. Mgr. Eva Prachařová
11. 11. 2013 ve 12.45 hodin

Odkazy do noveho okna

Náchod

8. 11. 2013 

Detailní náhled

Náchod

8. 11. 2013 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem