Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

V dešti se jim nechtělo pěšky...

NÁCHODSKO - Za řízení bez řidičáku mohou "vyfasovat" až dva roky. 

Hned třikrát za uplynulý víkend zadrželi policisté na Náchodsku provinilce bez platných dokladů k řízení motorových vozidel. Shodně se ukázalo, že ve všech třech případech šlo o řidiče, kterým za jejich prohřešky za volantem úředníci zabavili řidičský průkaz a zakázali řízení motorových vozidel. Zdá se, že respektování úředního rozhodnutí jim všem dělá stejné potíže, jako dodržování pravidel silničního provozu.

řidič za volantemIlustrační foto/Policie ČR
Na svoji svéhlavost tak doplatil v sobotu 8. 10. 2016 38letý muž z Českých Budějovic, kterého kontrolovala před třetí hodinou ráno hlídka v Náchodě. Muž za volantem Volva byl sice v testu na alkohol "čistý", ale za volant by si podle rozhodnutí novojíčínského soudu právě kvůli alkoholu při řízení mohl znovu sednout až koncem října 2017.

Za volantem osobního automobilu VW Golf neměl co dělat ani 28letý mladík z Jičínska, kterého zastavila hlídka o půl desáté dopoledne v neděli 9. 10. 2016 v ulicích České Skalice. Tenhle mladý muž měl vyslovený zákaz řízení dokonce až do dubna 2018. Stejně se vedlo při kontrole i 51letému muži z Havlíčkobrodska za volantem Škody Felicia, kterého zastavili o půl páté odpoledne policisté ve Velkých Petrovicích. Ani on nemohl hlídce předložit svůj řidičský průkaz. Tomu jeho "papíry" odebral pro změnu Odbor dopravy Havlíčkova Brodu. Až do dubna 2017.

Nutno podotknout, že ačkoli oprávnění řídit motorová vozidla odebraly různé úřady, nyní všechny tři provinilce čeká téměř stejný osud. Policie s nimi zahájila trestní řízení pro spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, a všichni stanou před soudem. Ten jim může vyměřit až dvouleté vězení.

por. Mgr. Eva Prachařová
10. 10. 2016 v 13.15 hodin

 

vytisknout  e-mailem