Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

V devadesátce jel 140km/h

BLANSKO-VYŠKOV, BRNO-VENKOV: Na hlavní tahy vyrazily policejní passaty. 

    Hlavní silniční tahy v severní části Jihomoravského kraje kontrolovali po celou neděli hlídky policistů. Do akce policie nasadila také dva policejní motocykly, protože víkendové počasí přálo ještě posledním letošním výjížďkám motorkářů. Na dodržování předepsané rychlosti zase dohlížely čtyři vozy značky Volkswagen Passat z dálničních oddělení. Vůbec poprvé policisté s passatem vyjeli na mezinárodní komunikaci I/50 vedoucí z Brna na Uherské Hradiště, dále se pak pohybovali také na hlavním tahu I/43 Brno-Svitavy a v okrese Brno-venkov v okolí Tišnova.

   Výsledky dopravně bezpečnostní akce potvrdily, že řidiči příliš ukáznění nejsou. Ze 182 zkontrolovaných řidičů jich 43 nedodrželo nejvyšší povolenou rychlost a na pokutách tak zaplatili víc jak 34 tisíc korun. Výjimkou nebyli řidiči, kteří obcí projížděli sedmdesátkou, rekordmanem nedělní akce pak byl řidič, který v místě, kde je povoleno jet 90 km/h, jel rychlostí 141 km/h.

    To však nebyly jediné prohřešky za volantem. Dalších 29 řidičů nebo jejich spolujezdců nepoužilo za jízdy bezpečnostní pásy, 6 řidičů za volantem telefonovalo, 7 mělo auta ve špatném technickém stavu. Dva řidiči pak vyjeli na silnici pod vlivem alkoholu, jeden měl v dechu hned v ranních hodinách 0,3 promile alkoholu, druhému odpoledne při dechové zkoušce policisté naměřili 0,7 promile alkoholu. Řidiči pod vlivem alkoholu už nemohli pokračovat dál v jízdě, policisté jim zadrželi řidičské průkazy.

    por. Mgr. Iva Šebková, 16.9.2012

vytisknout  e-mailem