Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V devatenácti kradla v obchodech

LOUNY –V 19 letech kradla v Lounech i Mostě; Recidivista opět kradl alkohol; Chtěl ušetřit 70 tisíc. 

Krádeže jedné mladé ženy
Už od srpna trápila lounské policisty žena, která kradla v obchodech. Strážci zákona zjistili, že má co do činění s pěti případy, které se odehrávaly v Lounech a jedenkrát měla působit také v Mostě. Způsob spáchání byl vždy stejný. Žena přišla do obchodu, vyhlédla si zboží, které si pak  měla vložit do kabelky a odešla s ním bez zaplacení z prodejny pryč. Jednou se jednalo o značkový parfém, podruhé zase o settop box, jindy o reproduktory či dámský epilátor. Nenechavé ruce nepohrdly například ani kávou či krémem. Žena se zřejmě nebála, jelikož v jeden den si přišla do stejného obchodu pro shodné zboží dvakrát. V průběhu dvou měsíců si v té době ještě neznámá přišla ke zboží přesahující částku 8 tisíc korun. Policisté po osobě pátrali a sbírali informace a postupem času tzv. spadla klec. Podařilo se jim ztotožnit teprve 19letou ženu. I díky dobré práci policistů mohlo být zboží částečně vráceno zpět na prodejny. V jednom případě pojala podezření hlídka, která se pohybovala v obchodě. Ženu si proto strážci zákona zkontrolovali po tom, co odešla z prodejny  a zjistili, že v obchodě kradla. Devatenáctiletá si v těchto dnech vyslechla od policisty podezření z trestného činu Krádeže, za který jí hrozí až dvě léta odnětí svobody. Případ je řešen ve zkráceném přípravném řízení.

„Známá firma“
Pro policisty již známý 27letý recidivista z Teplic si měl opět vyhlédnout láhev lihoviny, se kterou chtěl odejít z jednoho z lounských obchodů zřejmě bez zaplacení. Podle šetření se mu podařilo rozbít jednu láhev s lihovinou, ještě před tím, než se pokusil odejít s druhou z obchodu bez zaplacení. Tak jako v předešlých případech se i na tuto cestu do prodejny posilnil alkoholem. Když ho policisté zadrželi a provedli s ním na oddělení dechovou zkoušku, nestačili se divit. Hodnota ovlivnění se vyšplhala až na 3,12 promile alkoholu v dechu. Předešlé zkušenosti výtečníkovi zřejmě nestačily. V minulosti byl okresním soudem odsouzen za obdobný trestný čin k trestu odnětí svobody s odkladem na zkušební dobu. Ve střízlivém stavu mu policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu Krádeže, za který mu hrozí další trest odnětí svobody, tentokrát až na tři roky.

Krátil daně
Policejní komisařka v těchto dnech sdělila obvinění 31letému muži. Ten se měl dle šetření policie dopustit trestného činu Zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby. V roce 2013 se chtěl zřejmě obviněný při svém podnikání na základě živnostenského oprávnění vyhnout daňové povinnosti. Podle policistů neměl do daňových evidencí zahrnuty veškeré příjmy a tak ovlivnil výši skutečných výnosů. Tím, že si podnikatel zkrátil daň, neodvedl státu téměř 70 tisíc korun. Nyní mu hrozí až tři léta odnětí svobody nebo zákaz činnosti.


nprap. Mgr. Irena Pilařová
Oddělení tisku a prevence Louny
email: krpulk.kr.pis.ln@pcr.cz
23. října 2017

vytisknout  e-mailem