Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V domě i v obchodě

CHOMUTOV - Z regálu sebral muž alkohol, z balkonu kolo, Spolubydlící sebrala šperky, Terasa bez deštníku..... 

V domě i v obchodě
Z krádeže je podezřelý 29letý muž z Jirkova. V srpnu letošního roku kradl v marketu v obchodné zóně Otvice. Z regálu vzal lahev značkového alkoholu, kterou ukryl v tašce a snažil se odejít bez řádného zaplacení částky 799,- Kč. Jeho jednání jirkovští policisté vyhodnotili jako přestupek. O měsíc později však muž své jednání zopakoval. Tentokrát se však vydal do ulice Smetanovy sady. Z neuzamčeného balkónu odcizil dětské jízdní kolo. Majitelce v tomto případě vznikla škoda za 4200 korun. Za přečiny majetkového charakteru byl muž již odsouzen v roce 2009 a to k nepodmíněnému trestu odnětí svobody. Ponaučení si však nevzal a v protiprávním jednání nadále pokračuje. Vyšetřují jirkovští policisté.

Zmizely šperky
Policisté z Kadaně vyšetřují krádež šperků z bytu v ulici U stadionu. Poškozená uvedla, že jí zmizely různé zlaté šperky, které měla uschované v úložném prostoru postele. Škodu vyčíslila na 20 tisíc korun. Z uvedené krádeže je podezřelá žena ve věku 27 let z Brna, která zde bydlela s poškozenou ve společné domácnosti. Ta se následně ke krádeži přiznala.

Terasa bez deštníku
Škodu za 20 tisíc korun způsobil svým jednáním dosud neznámý pachatel majiteli restaurace v centru okresního města. Z volně přístupné restaurace totiž zmizel deštník s nápisem a logem firmy. Krádež vyšetřují chomutovští policisté.

Pokácel stromy
Během prázdninových měsíců pokácel kdosi v lese za obcí Pesvice celkem jedenáct vzrostlých stromů. Osm kusů dubů zimních na místě rozřezal a odvezl, zbylé tři stromy zůstaly zaklíněné mezi ostatní stromy. Obec vyčíslila škodu na 32 tisíc korun. Jirkovští kriminalisté nyní sdělili obvinění z této krádeže muži ve věku 43 let z Mostu, který má uvedené jednání na svědomí.

Peněženku nevrátila
Až roční pobyt ve vězení hrozí v případě odsouzení 36leté ženě z okresního města. U benzínové čerpací stanice nalezla peněženku. Nález neoznámila, ale věci si nechala pro vlastní potřebu. Majiteli vznikla škoda za necelých 7 tisíc korun. Jednání ženy vyhodnotili chomutovští policisté jako trestný čin zatajení věci.

21. října 2015
nprap. Marie Pivková
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence Chomutov
tlf.974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

vytisknout  e-mailem