Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V domě řádil opilý nájemník

CHOMUTOVSKO - Muže zpacifikovali přivolaní policisté; Úderem pěsti poškodil hrací automat; Vyjel si se zákazem a pod vlivem drog. 

O víkendu v průběhu noci zasahovali kadaňští policisté u incidentu v bytovém domě v blízkosti Kadaně. Důvodem přivolání policie bylo jednání jednoho z obyvatel domu, který byl zjevně silně ovlivněný alkoholem. Nejdřív měl běhat a vykřikovat ve společné chodbě domu, přitom držel v ruce sekeru. S tou měl dvěma záseky poškodit vchodové dveře jednoho z bytů. Jeho řádění tím ale neskončilo, u jiného bytu měl pak vykopnout dveře a vstoupit dovnitř, kde pak fyzicky napadl muže a ženu obývající tento byt.

Podnapilého muže zpacifikovala přivolaná policejní hlídka, která ho zadržela, a dotyčný později skončil v cele. Pětačtyřicetiletému muži, který si toho z uvedené noci prý moc nepamatuje, policisté již sdělili podezření ze spáchání trestných činů porušování domovní svobody a výtržnictví. Dotyčnému, který byl v minulosti za výtržnictví již opakovaně odsouzen, hrozí v případě uznání viny až tříletý pobyt za mřížemi.

Úderem pěsti poškodil hrací automat

Z trestného činu poškození cizí věci se bude zpovídat 24letý muž z Klášterce nad Ohří. Dotyčný tam na podzim v pozdních večerních hodinách navštívil kasino, kde hrál na hracích automatech. Z ničeho nic do jednoho z nich udeřil pěstí, čímž rozbil jeho LCD monitor. Žena, která v tu dobu měla službu jako obsluha kasina, po tomto incidentu zamkla dveře provozovny a přivolala strážníky. Dotyčný muž prý v klidu počkal na jejich příjezd.

Poté, co bylo zjištěno, že škoda způsobená rozbitím monitoru přesáhla částku 17 tisíc korun, začali věc řešit policisté kláštereckého obvodního oddělení. Ti s ohledem na výši způsobené škody muži sdělili podezření ze spáchání zmíněného trestného činu. Dotyčný uvedl, že do automatu udeřil v opilosti a ze vzteku. V případě odsouzení hrozí podle zákona podezřelému odnětí svobody až na jeden rok.

Vyjel si se zákazem a pod vlivem drog

Na velikonoční pondělí nejspíš nezapomene 40letý muž, kterého v tento den v dopoledních hodinách zadržela na chomutovském sídlišti policejní hlídka. Muži zákona dotyčného přistihli při řízení osobního vozidla, ačkoliv má příslušnými orgány uloženo dokonce několik zákazů této činnosti. Řidič se v rámci kontroly navíc podrobil testu na přítomnost drog, který vyšel pozitivní.

Policisté muže zadrželi a ještě v ten den mu sdělili podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 21. dubna 2022

vytisknout  e-mailem