Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V domě rodičů pěstoval konopí

MOST - Policie zajistila sušený materiál i rostliny; Před vánoci kradl vánoční stromky. 

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy 36letého muže z Mostu. Ten měl v rodinném domě ve starší zástavbě města Mostu a na zahradě u domu vypěstovat za použití různých předmětů a látek přesně nezjištěné množství rostlin konopí, které následně usušil a získal přes 900 gramů sušeného konopí, které bylo podrobeno odborné expertize. Tento sušený materiál policisté zajistili v domě při domovní prohlídce a objevili i rostliny, kdy po usušení a úpravě rostlin byla získána rostlinná drť o hmotnosti 540 gramů. Konopí pěstoval přesto, že nemá k jakémukoliv nakládání s rostlinou konopí oprávnění. Muž je stíhán na svobodě.

Známé poskytl azyl, ta ho okradla
Policisté mosteckého obvodního oddělení sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže 39leté ženě z Mostu. Ta měla v bytě svého známého v době jeho nepřítomnosti odcizit televizní přijímač v hodnotě 7 tisíc korun.  Muž ženu zná dlouho, a proto ji nechal u sebe v bytě. Jaké ale bylo jeho překvapení, když dorazil domů a zjistil, že mu chybí televizor. Policisté, kteří se případem zabývali, odcizenou televizi vypátrali v jedné mostecké zastavárně, zajistili ji a poté vrátili zpět poškozenému.

Jeden den ukradl vánoční stromek, druhý den kavkazské jedle
Zřejmě nepolepšitelný je 36letý muž z Mostu. Ten měl v prosinci v jednom mosteckém supermarketu odcizit z prostoru před objektem vánoční stromek. Sáhl do prostoru ze strany a stromek v hodnotě 589 korun ukradl. Cestou narazil na policejní hlídku a ta se zajímala, odkud takhle pozdě večer nese vánoční stromek. Už na druhý den opět v noci vyrazil na trestnou výpravu. Vnikl do oploceného areálu jedné prodejny a odnesl odtud led osvětlení, teleskopický stativ z plechu, kabely a měl odcizit i několik kusů vánočních kavkazských jedlí. Lup údajně rozprodal. Do třetice má na svědomí i vloupání do čerpací stanice, když v noční době násilím vnikl do výlohy prodejny a odcizil přesně nezjištěné množství cigaret v hodnotě 10 tisíc korun. Celkem napáchal škodu za 28 tisíc korun. Policie Mostečana obvinila z přečinu krádeže vloupáním a poškození cizí věci, za který mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Most 2. ledna 2018
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem