Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

V domě ve Zlíně našel krabici s výbušninami

ZLÍNSKO: Pyrotechnici některé zlikvidovali na místě.  

V úterý v podvečer přijal operační důstojník oznámení od čtyřicetiletého muže, který při vyklízení rodinného domu ve Zlíně našel na podlaze v obývacím pokoji papírovou krabici, ve které byly výbušniny, dýmovnice a sklenice s různými chemikáliemi.

Do domu vyrazili policisté, kteří po chvíli přivolali pyrotechniky a hasiče. Pyrotechnici rozhodli o likvidaci kyseliny pikrové přímo na místě. Bylo nutné evakuovat obyvatele okolních domů a vytvořit bezpečný okruh, kde se nebudou pohybovat další lidé. Kromě policistů a hasičů se bezpečnostního opatření zúčastnili také strážníci městské policie. Pyrotechnici vytvořili trhací jámu v blízkém lese, policisté evakuovali celkem 18 lidí z okolních domů a prohlédli za pomoci psovoda se služebním psem okolí. Evakuace trvala od půl osmé do půl deváté večer. Kyselinu pyrotechnici zlikvidovali na místě, protože byla nebezpečná pro převoz. Ostatní výbušniny si převzali k likvidaci. Chemické látky zabezpečili hasiči. Likvidace proběhla bez újmy na majetku, bez ohrožení lidí a bez poškození životního prostředí.

Policisté nyní budou čekat na výsledky znaleckých zkoumání a budou prověřovat, zda při skladování chemických látek a výbušnin došlo k porušení zákona.

 

 

13. května 2015, nprap. Monika Kozumplíková
 

vytisknout  e-mailem