Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V domech pěstovali marihuanu

MOST - Policie ze dvou domů odvezla sušenou drť i rostliny marihuany; Cyklista rozbil sklo u auta a ujel.  

 Dcera s kamarádem kradla na zahradě rodičů, ten tam málem způsobil požár

Policejní hlídka přistihla muže a ženu, kteří měli odcizit různé věci ze zahrádky v jedné mostecké kolonii. Přivolal ji tam náhodný svědek, který si dvojice s kárkou všiml. Policisté ji zkontrolovali a zjistili, že na kárce má náčiní, elektrické nářadí, kabely a další věci. Ty měl pár odcizit ze zahrady rodičů ženy, která u nich doma odcizila klíče od zahrady. Na ní se pak měli spolu vloupat do dílny i do zahradního domku, kde věci odcizili. Muž kabely vypaloval na zahradě pomocí benzinu v kovovém barelu. Oheň však neuhasil, a když se policisté s nimi vrátili na zahradu, hořelo tam a oheň museli uhasit. Lup byl zajištěn a vrácen zpět poškozeným. Inspektor mostecké policie sdělil podezření ze spáchání přečinu krádeže vloupáním. Po ženě policie pátrá. I ona je šetřena pro stejný přečin ve spolupachatelství. Oba byli v minulosti již souzeni pro majetkové delikty.


 

Kriminalisté obvinili tři pěstitele marihuany

Kriminalisté odhalující drogovou kriminalitu objevili pěstírnu konopí v janovském domě a v objektu v Dolním Jiřetíně. Z přečinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy čelí obvinění 59letý muž z Hodonínska. Ten si pronajal v obci Dolní Jiřetín budovu, ve které za použití různých předmětů a látek určených k indoorovému pěstování konopí měl vypěstovat rostliny, ze kterých usušil přes 1 100 gramů sušeného konopí. Policie sušený materiál objevila při domovní prohlídce a zajistila i 530 kusů rostlin konopí. Zajištěné věci předala k provedení odborné expertizy. Obviněnému muži hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. Stíhání je vedeno na svobodě.

Vyšetřovatel obvinil ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který obviněným hrozí až desetiletý trest odnětí svobody, 23letého muže a jeho 56letého otce. Ti konopí pěstovali ve sklepních prostorech rodinného domu v Janově na Litvínovsku, kde bydleli. Policisté provedli domovní prohlídku a zajistili 74 ks sušených rostlin o hmotnosti 952 g sušeného konopí a odvezli i 308 kusů rostlin, ze kterých byla po úpravě získaná drť o hmotnosti více jak tři tisíce gramů. Muži jsou stíháni na svobodě.


 

Peníze z banky domů již nedonesla

Tučný lup čekal na kapsáře, který se činil zřejmě v autobuse městské hromadné dopravy. Dokázal odcizit cestující ženě z kabelky, kterou měla při sobě, peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady a platební kartou, aniž by si toho někdo všiml. Žena měla v portmonce větší počet bankovek, neboť je byla vyzvednout zrovna v bance. Případem krádeže se nyní zabývá mostecká policie.


 

Cyklista poškodil sklo u vozidla, z místa ujel

Neznámý muž na jízdním kole poškodil minulý týden osobní vozidlo značky Škoda. S ním jela řidička v dopoledních hodinách centrem Mostu, když zaparkovala na ulici Budovatelů poblíž Čedoku. Ještě než stačila vystoupit z vozidla, slyšela rány, a když se ohlédla, viděla cyklistu, kterého krátce před tím předjížděla, a který tloukl do zadního skla, které poškodil. Poté cyklista z místa ujel a nezastavil ani, když na něj motoristka volala. Poškozením skla vznikla škoda ve výši 26 000 korun. Případ poškození cizí věci vyšetřuje mostecká policie.


 


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 23. března 2015


 


 

vytisknout  e-mailem