Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V drogerii vybíral zboží

LITOMĚŘICE – Platit se mu nechtělo; Zloději o svátcích nezaháleli... 

Na sklonku tohoto roku navštívil ve dvou případech prodejny drogerie v Roudnici nad Labem 20letý místní mladík. Vybrané zboží uschoval při sobě a prošel pokladnami bez placení. Škoda byla vyčíslena na více než 3 tisíce korun. Na základě operativního šetření policisté mladíka v krátké době vypátrali a ukázalo se, že nekradl poprvé. Dokonce byl za obdobné jednání v nedávné době pravomocně odsouzen. Obvinění pro trestný čin krádeže si již dotyčný převzal ve vězení, kde si nyní odpykává trest za své předchozí prohřešky. Pro krádeže zboží mu hrozí až tříleté vězení.
 

Pro kabelku do auta
Do osobního vozidla zaparkovaného v lovosické ulici Osvoboditelů se v uplynulém týdnu vloupal neznámý zloděj. Kabelky uložené ve vozidle se zmocnil po rozbití skleněné výplně okénka. Majitel vozidla vyčíslil škodu na 12 700 korun. Po neznámém pachateli pátrají lovosičtí policisté.
 

Bral navigaci i „rybařinu“
Během svátečních dní přijali obdobné oznámení také litoměřičtí policisté. Neznámý lapka vnikl nezjištěným způsobem do osobního vozidla v Litoměřicích v Liškově ulici. Odnesl si navigaci, ošacení, rybářské potřeby a další věci za více než 15 tisíc korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.

Doporučujeme:
• ve svých vozidlech nevystavujte žádné věci, ani prázdnou igelitovou tašku (i zdánlivě bezcenná věc může pachatele zlákat k vniknutí do vozidla)
• do palubní přihrádky neukládejte osobní doklady ani doklady k vozidlu
• nenechávejte žádné cenné věci ve vozidle (ani když vozidlo opouštíte na malou chvíli)
• zabezpečením vozidla ztížíte pachateli krádež
• zajímejte se o bezpečnější systém ochrany vozidla
• při odchodu od vozidla zkontrolujte uzamčení dveří a uzavření oken včetně střešního
• zamykejte vozidlo (i když se vzdalujete od vozidla jen na chvíli)
• využívejte hlídaná parkoviště
• neparkujte svá vozidla na opuštěných místech (více zde)
 

Pozor při zábavě!
Oznámení o krádeži kabelky přijali policisté v noci na neděli z jedné z litoměřických restaurací. Jedna z návštěvnic si svou kabelku odložila a nevěnovala jí patřičnou pozornost. Toho využil neznámý lapka, který si kabelku s obsahem osobních dokladů, peněženky s finanční hotovostí a dalšími osobními věcmi přivlastnil. Škoda přesahuje 1 tisíc korun a po neznámém pachateli policisté pátrají.
 

Šel po zavařeninách…
Kdo před svátky navštívil sklep obytného domu v Litoměřicích a odnesl si 50 sklenic zavařenin, zjišťují nyní litoměřičtí policisté. Neznámá osoba se svým jednáním dopustila trestného činu krádeže a porušování domovní svobody. V případě dopadení a soudem uznané viny jí hrozí až dvouleté vězení.
 

Litoměřice, 29. 12. 2014, nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
+420 724 101 966
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem