Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V Dubí ji nechtějí

TEPLICE - Prostitutce se z města nechce; Únos si vymyslela...  

V Dubí ji nechtějí
     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání se bude zodpovídat 23letá žena, která nabízela sexuální služby v Dubí. Prostitutka dostala za porušování vyhlášky již několik pokut, které ale nezaplatila, rozhodnutím městského úřadu jí byl proto vysloven zákaz pobytu na území města. Včera ráno ji ale opět v Dubí kontrolovali strážníci, kteří ženu předali policistům. Ti ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin, za který ženě hrozí až dvouleté vězení.
 
Únos si vymyslela
     Minulý týden vyhlásili kolegové z Liberecka pátrání po ženě, kterou pohřešoval její druh. Po pěti dnech si povšimli ženy odpovídající popisu policisté z teplické hlídkové služby, kterým žena sdělila, že byla unesena.
     Při následném výslechu tvrdila, že ji z města, kde bydlí, odvezli proti její vůli tři muži, kteří ji autem převezli do Teplic, kde ji zamkli v domě. Když ji pak podle ní převáželi na jiné místo, podařilo se jí uprchnout. Zkušeným kriminalistům, kteří ženu vyslýchali, však „nehrála“ některá tvrzení, která od ní vyslechli, a nakonec se přiznala, že si únos vymyslela, protože se nechce vrátit ke svému příteli.
     Policistům se naštěstí podařilo odhalit její výmysly včas, v opačném případě by byly na pátrání po údajných únoscích vyčleněny nemalé síly a prostředky a policisté by mohli chybět na místech, kde je jich skutečně potřeba.
     S vymyšlenými případy krádeží, ale i závažnější trestné činnosti, se policisté setkávají poměrně často. Nasvědčuje tomu i případ 28letého muže, který minulý týden oznámil, že mu jeho známý vytrhl z ruky 500korunovou bankovku, se kterou se dal na útěk. Prověřováním vyšlo najevo, že peníze kamarádovi půjčil a doma pak řekl, že mu je muž odcizil. Matka oznamovatele pak zalarmovala policii, vzhledem k tomu, že ke spáchání žádného trestného činu ani přestupku nedošlo, byl případ, stejně jako v předchozím případě odložen.
 
Z bedny zmizely meče
     Škodu za více jak 35 tisíc korun způsobil neznámý zloděj, který kradl v Krupce. Pachatel vnikl v budově, kde se scházení příznivci historického šermu, do bedny se zbraněmi a odcizil meče, palcát, tesák a další zbraně, které šermíři používají. Policisté případ kvalifikovali jako přečin krádeže a po zbraních i pachateli, kterému hrozí až dva roky vězení, intenzivně pátrají.
 
Měď stále láká
     Duchcovští policisté pátrají po neznámém pachateli, který u Jeníkova odcizil měděné kabely. Zloděj v prostoru drážního tělesa ukradl z šesti osvětlovacích sloupů napájecí kabely v hodnotě 15 tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až dvouleté vězení.
 
 
Teplice, 22. 1. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem