Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V důlní lokalitě zasadili konopí

MOST - Chodili tam na ryby; Řekl si o pití a ukradl 10 000; Někdo ukradl tři sochy zvířat. 

 Dva muži z Chomutovska chodili na rybník, který se nachází u obce Komořany na ryby. Na místě, která patří důlní společnosti a je soukromým majetkem, si na jaře zasadili několik semínek konopí. Na podzim si je přišli sklidit. Z více jak deseti semínek však vyrostly jen dvě téměř dvoumetrové rostliny. Muži je uložili do pytle a poté chtěli odjet domů. Jejich auta si však všimli pracovníci ostrahy a dvojici zadrželi, i když se dala na útěk a pytel odhodila. Podezřelí skončili na policii a s nimi i pytel s konopím. Policisté rostlinný materiál předali kolegům na odboru kriminalistické techniky k provedení odborné expertizy. Tou bylo zjištěno, že rostlina obsahuje psychotropní látku. Vyšetřovatel muže ve věku 43 a 42 let obvinil z přečinu nedovoleného pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku, za který může soud uložit až tříletý trest odnětí svobody.


 

V autě vezl marihuanu, policii na ni upozornil zápach

Z přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu byl obviněn 37letý muž z Mostu. Ten byl v osobním automobilu jako spolujezdec kontrolován při dopravní akci policisty obvodního oddělení Obrnice. Ti z auta ucítili příznačný zápach z indického konopí. Prohlídkou vozidla byla nalezena igelitová taška, ve které byly dvě rostliny konopí v syrovém stavu. Policisté rostlinný materiál zajistili a po usušení ho nechali podrobit odborné analýze. Tou bylo zjištěno, že jde o marihuanu.


 

Řidička měla v dechu alkohol, nabourala zaparkované auto

Dopravní policisté vyjížděli o víkendu k nehodě, která se stala v Litvínově. V odpoledních hodinách řidička osobního vozidla značky Daewoo narazila v ulici Podkrušnohorská do boku zaparkovaného automobilu Škoda Superb a na vozovce se otočila do protisměru. Při nehodě nedošlo ke zranění. U řidičky byla na místě provedena dechová zkouška na alkohol, která byla opakovaně pozitivní. Policie jí na místě zadržela řidičský průkaz. Motoristka se podrobila lékařskému vyšetření a odběrům. Na jejím vozidle vznikla škoda ve výši 20 000 korun, na škodovce je škoda odhadem 30 000 Kč.


 

Řekl si o pití, v bytě pak ukradl 10 000 korun

Drze si počínal 31letý muž z Litvínova. Minulý týden v podvečerní době zazvonil na dveře ženy a na dotaz, kdo je, řekl policie. Žena mu otevřela a spatřila muže, kterého dobře zná již od jeho dětství. Muž jí řekl, zda by mu nemohla dát napít, že má žízeň. Obyvatelka bytu ho pozvala dál, podala mu vodu a když požádal o papírové kapesníky, odešla do jiného pokoje. Muž měl náhle naspěch a paní po jeho odchodu zjistila, že jí ze skříně zmizela peněženka s doklady a finanční hotovostí. Výtečník peníze utratil. Prý za jídlo a za automaty. Police mu sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže. Už v minulosti byl za stejný delikt odsouzen a v srpnu se vrátil z vězení.


 

Ve sklepě hledal lup

Policie v Mostě obvinila z přečinu krádeže vloupáním, poškození cizí věci a porušování domovní svobody 20letého mladíka z Mostu. Podle kriminalistů má mladý muž na svědomí vloupání do tří sklepů v Mostě a Teplicích. Muž dva sklepní prostory pouze prohledal, ale zanechal škodu při násilném vniknutí. Ze třetího sklepa v Mostě odcizil jízdní kolo. Poškozeným způsobil škodu ve výši téměř 20 000 korun. Muž je stíhán ve vazbě, kde je za majetkovou kriminalitu, kterou páchal v Mostě.


 

Ze zahrady zmizely pískovcové sochy

Mostecká policie šetří případ krádeže pískovcových soch. Ty zmizely minulý týden v přesně nezjištěnou dobu ze zahrady, která je součástí firmy, která prodává zahradní zařízení. Sochy stály na oploceném pozemku a jednalo se o sochy různých zvířat. Poškozená firma odhadla hmotnou škodu na částku dvacet tisíc korun.


 

nrap. Ludmila Světláková

Most 15. prosince 2014


 


 

vytisknout  e-mailem