Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

V hádce bodl nůžkami

Ve čtvrtek dne 5. února krátce před půl devátou večer vyjížděli policisté a záchranná služba do ulice Holečkova v Praze 5 – Smíchov, odkud bylo hlášeno fyzické napadení mezi dvěma muži.  

K incidentu došlo v neobydleném domě s několika patry, kde se zdržují osoby bez přístřeší. Ve zmíněnou dobu se jich zde pohybovalo několik. Mezi dvěma z nich přitom došlo ke slovní a následně i k fyzické rozepři, na které se určitou měrou podílel i zkonzumovaný alkohol. V okamžiku, kdy se situace vyhrotila, bodl čtyřiačtyřicetiletý muž svého dlouholetého kamaráda nůžkami do oblasti břicha. Zraněný skončil na traumatologickém oddělení nemocnice v hospitalizaci.
 
Podezřelý se krátce po činu ukryl v prostorách zmíněného domu ve snaze uniknout policejnímu stíhání. Policisté z pohotovostní motorizované jednotky jej ale po nějaké době vypátrali, zadrželi a předvedli na místní oddělení. V době zadržení měl v krvi bezmála 2 promile alkoholu. Skončil u policejního komisaře, který mu sdělil obvinění z trestného činu těžká újma na zdraví v úmyslu ve stádiu pokusu. Poté byl umístěn v policejní cele s podnětem státnímu zástupci na vzetí do vazby. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od 2 do 8 let.

vytisknout  e-mailem