Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V herně odcizil mobil

MOST - Policie telefon našla v zastavárně; V penzionu ukradli oknem z kanceláře televizi. 

Že příležitost dělá zloděje, se mohl přesvědčit jeden muž zdaleka. Byl v Mostě pracovně v jedné herně, kde se práce protáhla až do večerních hodin. Nechal si na stole odložený mobil. Toho využil jeden přítomný podnikavec, který se měl telefonu zmocnit. Vyzkoušel ho a poté ho odnesl do zastavárny. Policisté obvodního oddělení v Mostě, kteří na případu pracovali, provedli kontroly v zastavárnách a v jedné ho nakonec našli a zajistili. Poškozený tak dostal svůj mobil zpět. Mostečan ve věku 25 let si od policistů odnesl záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody s ohledem na kriminální minulost.

Lup dvojici nevyšel
Mostecká policie sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže vloupáním ve spolupachatelství 27letému muži z Mostu a 21letému Mostečanovi. Ti začátkem října šli v dopoledních hodinách kolem budovy penzionu pro seniory v Mostě a v přízemí si všimli otevřeného okna na ventilaci. Násilím překonali mechanismu okna a starší z dvojice vnikl do kanceláře, ze které odcizil televizor a další věci. Ty poté podal svému mladšímu společníkovi, který stál venku. Následně se rozdělili. Hlídka strážníků mladšího z dvojice objevila i s lupem nedaleko místa činu, zadržela ho a předala policii. Starší z dvojice byl již za krádeže odsouzen. Odcizené věci v hodnotě pět tisíc korun byly vráceny zpět poškozeným.

Holicí strojek neodnesli
Na podezřelou dvojici, muže a ženu, narazili pracovníci ostrahy jednoho mosteckého supermarketu v centru města Mostu. Ti v oddělení drogérie vzali z regálu elektrický holicí strojek v hodnotě 899 korun. Muž si měl přístroj uschovat pod bundu a poté oba prošli pokladnou, aniž by za zboží zaplatili. Při odchodu byli zadrženi a předáni policii. Policisté zjistili, že oba již v minulosti kradli, žena se z výkonu vrátila nedávno. Policisté oběma sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který dvojici s ohledem na kriminální minulost hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Lup byl zajištěn.

nprap. Ludmila Světláková
Most 31. října 2019

vytisknout  e-mailem