Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V herně si přisvojila cizí peněženku

MOST - Policisté ženu vypátrali; Na účet jí přišly cizí peníze, ponechala si je. 

Kradl parfémy, zubní kartáčky i oční séra, vše v devíti případech
S placením za zboží v obchodech si asi starosti nedělá 41letý muž z Litvínova. Policie zjistila, že muž ukradl v obchodech zboží v celkové hodnotě 15 tisíc korun. Na nákupy za pět prstů chodil v Mostě, Litvínově i v Teplicích. Má na svědomí devět případů. Většinou kradl parfémy a drogistické zboží. Lup si ukrýval pod oděv nebo do tašky. V pěti případech byl zadržen ostrahou prodejen. Odcizené zboží prodával náhodných osobám na ulici, nebo je použil pro vlastní potřebu. Vyšetřovatel muže obvinil ze spáchání přečinu krádeže a stíhá ho na svobodě.

V herně si přisvojila cizí peněženku
Policisté obvodního oddělení Most Zahradní odhalili totožnost ženy, která si v jedné mostecké herně přivlastnila cizí peněženku. Tu nechal volně ležet u herního automatu muž, který si odskočil na toaletu. Žena si portmonky všimla, zmocnila se jí a poté kvapem hernu opustila. Případ se stal tento měsíc. Poškozený muž přišel o osobní doklady a platební karty. Policisté ještě týž den ženu vypátrali v jednom mosteckém supermarketu. U sebe měla cizí peněženku s doklady a platebními kartami poškozeného muže. Věci byly vráceny zpět poškozenému. Policie 27leté ženě z Mostu sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. 

Na účet jí omylem přišly cizí peníze, nechala si je
Vyšetřovatel  mostecké policie obvinil z přečinu podvodu 41letou ženu z Litvínova. Ta se měla dle policie obohatit o finanční částku ve výši 11.300 korun, která jí přišla omylem na účet prostřednictvím bankovního převodu. Poškozená žena tyto peníze posílala jinému na nájem a až teprve po urgenci o nezaplacení dvou nájmů zjistila, že peníze byly dvakrát poslány na jiný účet. Peníze si obviněná ponechala a na výzvu o vrácení hotovosti nereagovala. Obviněné Litvínovance hrozí za tento podvod až dvouletý trest odnětí svobody.

Policisté si posvítili na nákladní a autobusovou dopravu, v noci na alkohol za volantem
Dvě dopravní akce proběhly na silnicích mosteckého regionu. Krajská byla v noci a byla zaměřena na kontrolu užívání alkoholu a návykových látek řidiči motorových vozidel, při okresní denní akci se hlídky zaměřily na nákladní vozy a autobusy. Během akcí policisté zastavili a zkontrolovali celkem 67 motorových vozidel a odhalili 35 přestupků v dopravě. Za 28 z nich uložili muži zákona řidičům pokuty ve výši 8 400 korun. Dvě osoby nebyly připoutané, další dvě osoby nebyly v zádržných systémech, tři auta měla nevyhovující technický stav, u dvou nákladních vozidel muži v uniformách zjistili překročení hmotnosti, další čtyři přestupky se týkaly též nákladní dopravy, jeden řidič nedodržel bezpečnostní přestávku a jedna osoba měla pozitivní dechovou zkoušku na alkohol.

nprap. Ludmila Světláková
Most 26. října 2017

vytisknout  e-mailem