Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V hlavní roli alkohol

LITOMĚŘICE – Bez pásů a opilý; Zloděj alkoholu dopaden; Nadýchala 2,72 promile 

Za volant osobního vozidla značky Renault usedl v pondělí 22letý mladík pod vlivem alkoholu. Na silnici II/608 ve směru od obce Dušníky na Doksany při jízdě po rovném úseku vyjel s vozidlem do pole. Při návratu zpět na zpevněnou komunikaci narazil s vozidlem do stromu. Řídil po předchozím požití alkoholu a nebyl připoután. Při nárazu utrpěl středně těžká zranění a dechová zkouška ukázala hodnotu 1,98 promile. Kromě porušení zákonů o provozu na pozemních komunikacích je řidič podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 

Zloděj alkoholu dopaden
V pondělí sdělili lovosičtí policisté podezření pro trestný čin krádeže a porušování domovní svobody 19letému mladíkovi z Lovosic. Mladý muž koncem srpna tohoto roku dvakrát vnikl na soukromý pozemek za účelem krádeže. Jeho kořistí se v obou případech stal alkohol, pro který si neváhal dojít až do lednice. Škoda je vyčíslena na více jak 6 tisíc korun. Mladík nekradl poprvé, proto může ve vězení strávit až tři roky.
 

Nadýchala 2,72 promile
O víkendu kontrolovala hlídka policistů 52letou řidičku jedoucí ve vozidle Ford z Litoměřic do obce Prosmyky. Žena vykazovala známky požití alkoholu, což se potvrdilo dechovou zkouškou. Nadýchala 2,72 promile! Naštěstí jí policisté zastavili dřív, než mohla způsobit nějaký karambol. Policejní inspektor jí ve zkráceném přípravném řízení sdělil podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 

2. 10. 2012
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem