Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V hlavní roli pervitin

LITOMĚŘICE – Tři distributoři čelí obvinění; Nevydařený lup; Pro tašku do auta 

V uplynulém týdnu si z rukou litoměřických kriminalistů převzali obvinění tři dealeři, kteří prodávali, ale i zdarma předávali dalším osobám psychotropní látku zvanou pervitin.

Obvinění si převzal 32letý muž, který od začátku roku 2011 drogu pravidelně předával dalším nejméně čtyřem osobám v okrese Litoměřice. Dalším z obviněných je 21letá žena z Litoměřicka. Tato žena zásobovala své okolí pervitinem od roku 2008 až do měsíce dubna tohoto roku. Pro trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami hrozí obviněným až pětileté vězení, jejich trestní stíhání probíhá na svobodě.

Za stejného trestného činu byl obviněn také 28letý muž z litoměřického okresu, který od roku 2008 pravidelně dodával psychotropní látku nejméně třem osobám na Litoměřicku. V případě soudem uznané viny hrozí tomuto muži trest odnětí svobody od dvou do deseti let.
 

Nevydařený lup
Na místě činu i s kořistí zadrželi v úterý v časných ranních hodinách štětští policisté 44letého muže z Teplicka a 46letou ženu za Štětí. Žena se přiznala, že vnikla do rodinného domu ve Štětí násilným způsobem a odcizené věci naložila do osobního vozidla, ve kterém na ni před domem čekal její pomocník. Škoda byla vyčíslena na více jak 4 tisíce korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.
 

Vloupal se pro tašku
Do osobního vozidla zaparkovaného před jedním domem v Roudnici nad Labem se vloupal o víkendu neznámý pachatel a odcizil sportovní tašku s osobními věcmi. Rozbitím okénka způsobil škodu odhadnutou na 3 tisíce korun a odnesl si kořist za více jak 11 tisíc korun. Případem krádeže se zabývají roudničtí policisté.
 

29. 5. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem