Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

V hledáčku tajné policie?

JIČÍNSKO – Jeho způsobilost posoudí lékaři. 

Dne 5.6.2024 se ve večerních hodinách na obvodní oddělení na Jičínsku dostavil 42letý muž, který učinil oznámení o možném pronásledování Armádou ČR a automobilovou společností.

Uvedl, že je držitelem zbrojního průkazu, kdy zbraň, kterou měl s sebou (včetně 33 nábojů a zavíracího nože), odložil do k tomu určené bezpečnostní schránky.zbraňzbraň

Při podání vysvětlení vyplynuly pochybnosti o jeho zdravotním stavu. Muž měl mít podezření, že je neustále sledován, odposloucháván a že mu pomocí reproduktorů vkládají podvědomé signály, které jej mají psychicky zlomit. Dále měl uvést, že se domnívá, že se jedná o skrytou kameru v rámci televizního pořadu nebo že je do věci zapojena tajná policie.

Zbraň, náboje a nůž po skončení na místě zadrženy. Lustrací bylo zjištěno, že je držitelem dalších 5 zbraní, které byly v té době uloženy v úschově u jiného subjektu, kde byly také následně zadrženy.

Muž předán do péče přivolané zdravotnické záchranné službě k dalšímu ošetření. Lékaři rozhodnou o tom, zda bude i nadále držitelem zbrojního průkazu.

por. Bc. Martina Jandová
6.6.2024

vytisknout  e-mailem