Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

V hořícím voze byl nalezen muž bez známek života

ČESKÁ LÍPA - V neděli ráno hořel vůz na parkovišti před ubytovnou. Uvnitř byla nalezena osoba bez známek života.  

V neděli, krátce po páté hodině ráno, přijal operační důstojník linky tísňového volání oznámení od občanů o požáru osobního vozidla BMW zaparkovaného poblíž ubytovny v Mikanově ulici v České Lípě. Na místě požáru zasahovali hasiči, kteří uvnitř vozu nalezli osobu bez známek života.

Na místě pracovali také českolipští kriminalisté, kteří zjišťovali informace k události a prováděli prvotní šetřní. Z něho je zatím zřejmé, že se s největší pravděpodobností jednalo o shodu nešťastných okolností. Podle všeho zemřelý, kterého kriminalisté ztotožnili jako 24letého muže z Jičínska, přijel předchozí den do České Lípy za kamarádem. Po společné návštěvě místního baru se 24letý muž rozhodl spát v autě, které nechal kvůli zajištění tepla nastartované. Nad ránem začal vůz hořet.

Policisté v tuto chvíli nevylučují technickou závadu na vozidle, ani možné vznícení od cigarety. Přesná příčina bude i ve spolupráci s vyšetřovateli hasičů stanovena po detailním ohledání zajištěného vozu a provedených expertízách.

U zemřelého 24letého mladíka bude nařízena soudní pitva ke zjištění příčiny smrti. V tuto chvíli zatím nic nenasvědčuje tomu, že by na jeho smrti měla podíl jiná osoba.

Případem se již od brzkých ranních hodin zabývají kriminalisté Územního odboru Česká Lípa, kteří se budou události i nadálě věnovat. Vyžadovat si budou i potřebné znalecké posudky a expertízy.  

 

29. ledna 2017
mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

 

 

 

vytisknout  e-mailem