Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V hotelovém pokoji ukradla třicet tisíc

MOST - Náhodná známost muže přišla draho; Měl vztek, tak vykradl dvě auta a další 

 Měl vztek, tak kradl

Neobvyklý motiv ke krádeži měl čtyřicetiletý muž z Mostu. Ten se nepohodl s přítelkyní, a protože měl prý vztek, tak vykradl dvě auta. Cestou do svého přechodného bydliště procházel obcí Skršín na Mostecku a tam si u jednoho domu všiml dvou zaparkovaných vozů. Vnikl do nich násilím a odcizil věci uvnitř. Z džípu vzal autonavigaci a z osobního vozidla značky Hyundai pak odnesl notebook, tašku a peněženku s finanční hotovostí. Poškozeným motoristům zloděj zanechal škodu na odcizených věcech ve výši dvaceti tisíc korun a auta při násilném vloupání poškodil za více jak patnáct tisíc korun. Odcizený lup si údajně neponechal a ani ho nezpeněžil. Věci někam cestou zahodil, kam však neupřesnil. Policie Mostečana, který byl již odsouzen a z vězení se vrátil loni na jaře, stíhá na svobodě.


 

Náhodná známost ho připravila o třicet tisíc korun

O tom, že se nevyplatí důvěřovat cizím ženám, se na vlastní kůži přesvědčil jeden postarší muž z Ústecka. Ten se měl s 24letou ženou seznámit náhodně v obci Bílina na Teplicku. Přijel s ní do Litvínova a zamluvili si pokoj v jednom litvínovském hotelu. Poté zašli na večeři do restaurace. Tam mu žena sdělila, že si musí něco vyřídit a že se za chvíli vrátí. Muž na neznámou však čekal marně. V pokoji pak následně zjistil, že s ženou zmizela i jeho aktovka. V ní měl muž třicet tisíc korun. Policisté pachatelku z Chomutovska vypátrali, i když muži uvedla smyšlené jméno. Jen peníze se již nepodařilo zajistit. Ty podnikavá žena stačila utratit pro vlastní potřebu. Policisté obvodního oddělení v Litvínově pachatelce sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže a vyšetřují ji ve zkráceném přípravném řízení.


 

Domů již nedojel

Ohrožení pod vlivem návykové látky bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno 32letému muži z obce Meziboří na Litvínovsku. Policisté ho koncem dubna přistihli při řízení osobního vozidla tovární značky Opel. Hlídka policistů provedla u řidiče dechovou zkoušku na zjištění hladiny alkoholu v dechu. Ta byla pozitivní a vykazovala hodnotu vyšší jak 1,5 promile alkoholu. Další jízdu policisté řidiči zakázali.


 

Zloděj vykradl na Benediktu auto

Odložený batoh v osobním vozidle přilákal zloděje. Neznámý pachatel příruční zavazadlo zaznamenal v autě na parkovišti v areálu sportů Benedikt první májový den. Do vozidla vnikl násilím a batohu se zmocnil. Krádež poškozený majitel zaznamenal ihned po příchodu k autu. Poškozené zařízení u vozu nasvědčovalo tomu, že se do něj kdosi vloupal. Kromě batohu poškozený motorista přišel i o osobní doklady. Celkem mu zloděj způsobil škodu ve výši sedmi tisíc korun. Případ krádeže vloupáním nyní šetří mostecká policie.


 

Pokutu platili chodci i řidiči

Mostečtí policisté se včera při dopravní akci zaměřili nejen na řidiče, ale i na chodce. V rámci okresní akce kontrolovali účastníky silničního provozu na několika stanovištích, které během dne měnili. Na některých místech měřili i rychlost. Během pondělního dne policejní hlídky zkontrolovaly celkem 68 vozidel, odhalily 48 dopravních přestupků a řidičům za ně uložily pokuty ve výši 34 700 korun. U devíti řidičů bylo zjištěno překročení rychlost a řidiče to stálo 12 000 korun. Jeden muž za volantem nedal přednost chodci na přechodu a vyinkasoval pokutu za 2 500 korun. Tři chodci přecházeli vozovku v místech, kde neměli a museli zaplatit 3 000 korun. Devět motoristů při jízdě telefonovalo a každý z nich byl pokutován. Stejný počet přestupců se zapomněl připoutat. U pěti vozidel byl zjištěn nevyhovující technický stav.


 

Z místa nehody klidně odešel, věděl proč

Dopravní policisté včera řešili dopravní nehodu, ke které došlo v Mostě na sídlišti Liščí Vrch. Na parkovišti u nákupního supermarketu 27letý muž z Mostu řídil osobní vozidlo tovární značky Škoda Felicia, vyjel mimo komunikaci, přejel chodník, kde najel na travnatý pás a následně narazil do dvou zaparkovaných škodovek. Jedna z nich se vlivem nárazu dala do pohybu a poškodila na protější straně stojící vůz. Druhá škodovka byla též odhozena na další zaparkované vozidlo. Řidič po nehodě vystoupil z auta a odešel. Policie ho poblíž místa nehody zadržela a provedla u něj dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní. Řidič se podrobil lékařskému vyšetření. Hmotnou škodu policisté vyčíslili na částku 150 tisíc korun.


 

Nechtělo se mu za mříže

Policejní inspektor mostecké policie sdělil podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání ve zkráceném přípravném řízení 33letému muži z Mostu. Ten měl v dubnu letos nastoupit výkon trestu odnětí svobody. Rozhodnutí soudu osobně převzal, ale do basy se mu nechtělo. Policisté ho na základě příkazu k zatčení vypátrali a zadrželi.


 

Z nádrže zmizelo pět set litrů nafty

O pohonné hmoty přišel řidič kamionu značky Renault. Automobil zaparkoval koncem týdne na parkovišti v Souši. Když chtěl s vozidlem další den odjet, zjistil, že má prázdnou palivovou nádrž. Neznámý šikula z vozidla bez použití násilí dokázat odčerpat celkem 500 litrů motorové nafty a poškozenému majiteli tak způsobil škodu ve výši 17 tisíc korun. Případ krádeže vyšetřují mostečtí policisté.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 3. května 2011

vytisknout  e-mailem