Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V hotelu hosté ukradli povlečení

MOST - Televizi ukrást nestihli; Prohrál u automatu, praštil do něj; Zloději se činili. 

Na zastávce psala SMS, přišla o mobil
Na nenechavce narazila jedna žena z Litvínovska. Seděla na lavičce na tramvajové zastávce poblíž centra, když k ní přistoupil neznámý mladý muž s kapucí na hlavě a z ruky jí vytrhl mobilní telefon. Poté se dal na útěk. Žena za ním běžela a pronásledován byl i náhodnými svědky. Lapka při běhu mobil odhodil. Žena ho získala zpět, ale byl poškozený. Případem krádeže na osobě se zabývají litvínovští policisté.  

Lapka vyžil spánku muže a okradl ho
Hlídka policistů byla přivolána náhodným svědkem do ulice na sídlišti Liščí vrch, kde měl upadnout muž. Ten na místě byl a spal, zřejmě společensky unaven. Po probuzení ho čekalo nemilé zjištění. Někdo využil jeho spánku na zemi a z příruční tašky, kterou měl u sebe, mu odcizil peněženku s hotovostí, doklady a platební kartou. Případ krádeže nyní šetří policisté obvodního oddělení v Mostě.

Na parkovišti ztratil peněženku, marně ji pak hledal
Neradostné zjištění čekalo jednoho motoristu, který přišel o svoji peněženku. Zřejmě mu vypadla na jednom mosteckém parkovišti z kapsy. Peněženku asi někdo našel, protože poškozený absenci portmonky záhy zjistil a na místo se vrátil, věci ale nenašel. Utrpěl poměrně vysokou škodu vyšší než 20 tisíc korun. Přišel o peníze, poukázky, doklady a platební karty. Případ zatajení věci nyní šetří mostecká policie.

V hotelu ukradli povlečení, televizi už nestihli
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu krádeže 34letého muže z Mostu. Ten se ubytoval s jednou ženou v mosteckém hotelu. Tam měli z pokoje odcizit povlečení z polštářů a dek v hodnotě 1 tisíc korun a po jejich návštěvě zmizely i kabely k televizi. Následně v pokoji demontovali ze zdi televizor, který zabalili do ručníku a připravili si ho k odcizení. Televizor nakonec neodnesli, ten zůstal na posteli na pokoji. Obviněný Mostečan byl již za krádež odsouzen a z výkonu trestu se vrátil loni. Počínání ženy bylo kvalifikováno jako přestupek proti majetku a policisté ho předali přestupkové komisi mosteckého magistrátu.
Prohrál dva tisíce, rozbil displej herního automatu
Muž má na svědomí i poškození herního automatu v jedné mostecké herně. Tam byl jako host a hrál na automatu. Jenže měl prohrát dva tisíce korun. To ho zřejmě popudilo a do displeje přístroje udeřil rukou. Poté hernu raději rychle opustil. Policisté mosteckého obvodního oddělení výtečníka záhy odhalili díky místní a osobní znalosti. Vyšetřovatel ho obvinil z přečinu poškození cizí věci. Poškozený majitel vyčíslil způsobenou škodu na částku 15 tisíc korun. Obviněný je stíhán na svobodě.

nprap. Ludmila Světláková
Most 21. prosince 2017

vytisknout  e-mailem