Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

V indiánském ležení

Policisté přijeli do teepees 

u Indiánů ve Velkém Třebešověu Indiánů ve Velkém Třebešově

Zajímavé setkání zažili v úterý 13. července 2010 na louce poblíž Velkého Třebešova policisté z náchodské operativní jednotky. Muži v černém přijeli na prázdninový tábor za indiány. Mezi indiánská teepee na chvíli pronikl ruch policejních povelů a rachot zbraní. Malí i větší táborníci a tábornice s nadšením poslouchali vyprávění zkušených policistů o policejní práci, která musí být vykonána za každých povětrnostních podmínek a okolností. Policisté, drsní chlapi v černém, své vyprávění pro děti zlehčili vtipem a o nelehké službě vyprávěli s velkým nadhledem.
 
Ukázky, výzbroj a výstroj, kterou s sebou přinesli, si děti prohlédly s patřičným respektem. Nejodvážnější z nich, dívka, se nechala obléci do „krunýře těžkooděnce“ a vyzkoušela si perné chvíle ve výstroji. Na čerň chráničů a zbraní pražilo letní slunce, a tak vydržet nějaký čas v protiúderovém a nehořlavém oblečení bylo opravdu těžké. Statečná indiánka si vysloužila potlesk, kterým odvážnou dívku zbytek táborníků odměnil. Děti dostaly i předměty zaměřené na prevenci kriminality.
 
Nakonec na policisty čekalo překvapení – indiáni vytáhli své luky a šípy. Muži zákona na chvíli odložili své pistole a zcela dobrovolně a se zájmem si vyzkoušeli střelbu na terč. Pak už nastal čas rozloučení, táborníci se vrátili ke svému indiánskému programu a policisté k dalším povinnostem.
Foto policie
Por. Bc. Eva Prachařová
14. 7. 2010

vytisknout  e-mailem