Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V jeden den ukradl tři páry bot

MOST - Lapka navštívil dva obchody, vždy byl přistižen; Zloději stěhovali v domě, prý na pokyn majitele. 

Zimní boty si neužije 29letý Mostečan. Přišel se si pro ně ve čtvrtek ráno do jednoho mosteckého supermarketu. Za zboží však nehodlal platit. Boty v hodnotě 900 korun ukryl pod bundu a hodily se mu i ponožky. S lupem pak prošel pokladnou, kde nic neplatil. Neušel pozornosti ostrahy, která ho zadržela. Věci musel vrátit a následně od policie převzal záznam o sdělení podezření z přečinu krádeže. Nekradl poprvé, v minulosti byl potrestán.


 

Mostečan se zřejmě nedal odradit a o pár hodin později zamířil do jiného supermarketu v Mostě. Odcizil dva páry bot a několik párů ponožek. Věci dal do krabice, kterou následně prostrčil u vstupního prostoru ven. Poté znovu zašel do prodejny, kde si vybral bagetu a čokolády. Zboží si ukryl pod bundu a prošel pokladnou. Když si hodlal vyzvednout ukrytou krabici, zadrželi ho tamní detektivové. Muž opětovně skončil na policii. Kořist prý hodlal využít pro sebe.


 

Mladíka muž napadl zřejmě kvůli žárlivosti

Mostecká policie obvinila z přečinů nebezpečného vyhrožování, ublížení na zdraví a výtržnictví 41letého muže z Mostecka. Ten měl minulý měsíc v obci na Mostecku kontaktovat na místě veřejném 20letého muže. Toho nejprve častoval jadrnými nadávkami a poté mu vyhrožoval újmou na zdraví. Následně k němu přistoupil, vytáhl teleskopický obušek a chtěl mladíka udeřit. Ten však obušek odrazil a poškodil ho. Přesto výtržník zbytkem obušku znovu útočil na hlavu mladíka, který ránu opětovně vykryl, ale přitom se zranil na ruce. Výtečník pak mladému muži poručil, aby nasedl do jeho auta, odjel s ním na náves, kde jej znovu urážel, vyhrožoval zabitím, chytil ho pod krkem a udeřil ho do obličeje. Nakonec mladíka z auta vysadil. Policie obviněného stíhá na svobodě. A motiv jednání – za vším hledej ženu.


 

Lapkové lhali, že dům stěhují na pokyn majitele

Policisté v Lomu odhalili pachatele, kteří se ve druhé polovině listopadu vloupali do rodinného domu v obci. Do cizího domu se dostali poté, co překonali zamčené dveře. Uvnitř odcizili dva bojlery, plynový sporák, obraz, akumulační kamna, vodní čerpadlo, vše v hodnotě 4 100 korun. Na lup přijeli autem. Po krádeži byli přistiženi sousedem, kterému tvrdili, že na pokyn majitele dům vystěhovávají. Jenže soused byl bratr majitele a lež jim nevěřil a také jim to sdělil. Zloději z místa ujeli. Odcizené věci nebyly zajištěny. Policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení dvěma mužům ve věku 31 a 29 let z Litvínovska podezření ze spáchání přečinu krádeže vloupáním.


 

Cizí muž vnikl do bytu ženy a tam jí obtěžoval

Hamerští policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody a krádeže 30letému muži z Litvínova. Ten měl v listopadu krátce po 20. hodině zazvonit u bytu jedné ženy, o které věděl, že žena žije sama s dětmi. Dveře otevřely děti a on drze vstoupil do bytu, když je od dveří odstrčil. Poté ženu, která ho vůbec neznala, začal hladit a chtěl ji i líbat. Překvapená žena ho důrazně vykazovala z bytu a neznámý nakonec po deseti minutách odešel. Přitom stihl ukrást mobilní telefon, kterého si všiml. Žena až po odchodu zjistila absenci mobilu a přivolala policii. Hlídka podezřelého objevila u jedné restaurace. Muž se stačil mobilu zbavit a to, že by byl v nějakém bytě, popíral. Policie šetřením zjistila, že podezřelý mobil prodal jinému, který ho zastavil následně v zastavárně. Tam ho policisté zajistili.


 

Lapka byl pohotový

Lapka úřadoval v autobuse městské hromadné dopravy. Mladá žena, který s ním cestovala z obce Lom do Litvínova, byla okradena neznámým pachatelem a přišla o celou kabelku. Tu měla zavěšenou na rukojeti dětského kočárku. Když vystupovala v Litvínově, zjistila, že příruční taška na kočárku nevisí. Případ oznámila policii, která nyní krádež vyšetřuje. Poškozená vyčíslila škodu na částku 14 tisíc korun. Kromě dokladů, peněz, klíčů a osobních věcí žena přišla o mobilní telefon.


 

Kapsář okradl nakupující ženu

Úspěšný byl neznámý kapsář, který se pohyboval v jednom litvínovském supermarketu. Za oběť si vyhlédl ženu, která měla plné ruce tašek a na rameni měla zavěšenou kabelku. V nestřeženém okamžiku z kabelky lapka odcizil peněženku. V ní měla poškozená peníze, doklady a platební karty. Okradená na krádež přišla až doma. Žena vyčíslila škodu na částku pět tisíc korun a krádež ohlásila na oddělení Policie ČR v Litvínově.


 

Tři kola zmizela přes noc z kočárkárny

Neznámý pachatel ukradl jízdní kola. Zloděj tento týden vnikl do kočárkárny v panelovém domě na mosteckém sídlišti Liščí vrch. Dostal se do sklepních prostor, kde se vloupal do kočárkárny. Z uložených věcí si přivlastnil tři horská jízdní kola. Poškození majitelé vyčíslili hmotnou škodu na částku 23 tisíc korun. Případem přečinu krádeže se nyní zabývají mostečtí policisté.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 13. prosince 2013


 

vytisknout  e-mailem