Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

V jedné budově vykradl hned dvě firmy

VSETÍNSKO: Způsobil škodu za sto tisíc korun 

Valašské Meziříčí - V noci na dnešek došlo k vloupání hned do dvou firem, který mají sídlo na ulici Zašovské ve Valašském Meziříčí. Společné tomuto případu je i to, že obě firmy sídlí v totožné budově. 

V případě první firmy si pachatel z její kanceláře odnesl věci za osmdesát pět tisíc. Jednalo se o notebook, digitální fotoaparát, alkotester,  digitální projekční přístroj a vzal i peněženku s platební kartou a hotovostí dvě stě korun.  Za sebou zloděj zanechal poškozené dveře, jejichž oprava bude stát majitele minimálně sedm tisíc korun. Pak se zřejmě ten samý pachatel vloupal i do druhé firmy a to kosmetického salonu. Tady všechno prohledal, ale nic neodcizil. Přesto majitelce napáchal škodu poškozením dveří, která byla vyčíslena na čtyři tisíce korun.

Případ oznámila dneska v sedm hodin ráno dvaačtyřicetiletá žena. Na místo vyjeli policisté společně s kriminalistickým technikem. Vše bylo důkladně nafoceno a zadokumentováno. Na případu se dále pracuje. Po zatím neznámém pachateli či pachatelích pátráme. Jsou podezřelí hned ze tří přečinů, krádež, poškození cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Trestní zákoník za takové jednání ukládá trest odnětí svobody až na pět let. 

5. února 2010, nprap. Ludmila Brousilová 

vytisknout  e-mailem