Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

V jedné z rekreačních chalup v Arnolticích na Frýdlantsku řádil zloděj

LIBERECKO - Uvnitř chaty poškodil elektroinstalaci a odcizil motorovou pilu a dále přívodní a prodlužovací kabely. Majiteli způsobil škodu za více jak 35 tisíc korun. 

Nemilé překvapení čekalo na majitele rekreační chaty v obci Arnoltice na Frýdlantsku. Ten po svém příchodu do chaty včera odpoledne zjistil, že uvnitř objektu měl nečekanou návštěvu. V prvním patře chaty bylo rozbité okno a poškozená hliníková elektroinstalace, kterou neznámý zloděj přeštípal. Dále majitel chaty zjistil, že mu nezvaná návštěva odcizila motorovou pilu značky Husquarna, 8 metrů přívodního kabelu od rozvodové skříně a dále prodlužovací kabely na 220V a 380V, u kterých odštípal koncovky a tyto ponechal na místě. Který den přesně ke krádeži došlo, bude předmětem dalšího šetření. Naposledy byl majitel ve své chatě v pondělí 27. ledna a objekt při svém odchodu řádně zabezpečil. Neznámý zloděj způsobil majiteli chaty škodu za více jak 35 tisíc korun.

Případem se nyní zabývají frýdlantští policisté, kteří po pachateli i odcizených věcech pátrají. Za přečin "Krádeže" a "Porušování domovní svobody" hrozí neznámému zloději trest odnětí svobody až na tři roky.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207,725/900210
6. února 2014

vytisknout  e-mailem