Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

V jednom dni sedm zraněných

ZNOJEMSKO: Bourala tři osobní auta a tři motorky. 

     Během čtyřiadvaceti hodin jsme vyjížděli ke čtyřem dopravním nehodám, při kterých došlo ke zranění osob. Páteční kolize si vyžádaly celkem sedm zraněných a hmotnou škodu téměř půl milionu korun.
     První nehoda se odehrála před devátou hodinou ráno na Pražské ulici ve Znojmě. Pravděpodobně spěchající motorkář z Pardubicka zde předjížděl kolonu vozidel a v křižovatce s Legionářskou ulicí narazil z boku do osobního vozu, jehož řidič právě odbočoval vlevo. Třiačtyřicetiletý motocyklista i jeho spolujezdkyně utrpěli lehká zranění. Dechové zkoušky řidičů byly negativní a způsobená škoda je zhruba dvě stě třicet tisíc korun.  
     K dalším dvěma nehodám došlo v pátek podvečer.
     O půl sedmé projížděl obcí Olbramkostel s osobním autem Daewoo jedenačtyřicetiletý řidič z Prahy. Pravděpodobně se nevěnoval plně řízení a najel do protisměru. Uvedl, že na okamžik usnul a poté čelně narazil do protijedoucího vozu. Sám vyvázl bez zranění, ale jeho dva spolujezdci i šofér druhého vozidla utrpěli lehká zranění. Ani jeden z mužů před jízdou alkohol nepil. Způsobená škoda je sto devadesát tisíc korun. 
        Před osmou hodinou jel od obce Blížkovice směrem na obec Zálesí mladý motocyklista. Pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky a svým schopnostem a po projetí zatáčky havaroval v silničním příkopu, kde navíc narazil do stromu. Šestnáctiletý mladík si neopatrnou jízdou způsobil těžké zranění a na motocyklu škodu dvacet tisíc korun. Požití alkoholu před jízdou u něho vyloučila provedená dechová zkouška ještě na místě nehody. Potom byl transportován vrtulníkem do nemocnice v Brně. 
     Čtvrtá dopravní nehoda se odehrála ve dvě hodiny v noci z pátku na sobotu u obce Olbramkostel. Na motocyklu tudy jel od obce Vracovice mladý řidič, který se pravděpodobně nevěnoval plně řízení a jízdu předčasně ukončil vyjetím ze silnice a havárií v příkopu. Jeho spolujezdkyně vyvázla bez zranění, ale on skončil s těžkým zraněním v nemocnici. Při šetření této havárie vyšla najevo řada závažných skutečností. Mladík mladší osmnácti let není držitelem žádného řidičského oprávnění, ani jeden z jezdců neměl na hlavě ochrannou helmu a platnost technické kontroly malého motocyklu byla do srpna roku 2004. Dechovou zkoušku vzhledem ke zranění nemohl na místě podstoupit. Způsobená škoda na jednostopém vozidle je asi tisíc korun.    

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 21. července 2014

vytisknout  e-mailem