Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

V kapse jim zůstal milion

Příbramsko - Až osm let ve vězení hrozí 40letému muži a jeho 28leté ženě.  

     Minulý týden je kriminalisté obvinili z trestného činu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby ve spolupachatelství. Jako ředitel a jednatelka jedné firmy z Příbramska měli úmyslně krátit daň z přidané hodnoty, vylákat výhodu na této dani a dále zkrátit daň z příjmu právnických osob. Celkem svým jednáním způsobili škodu jeden milion korun.
     V roce 2008 neoprávněně uplatnili odpočet DPH z faktur představující prodej částí podniků, což není předmětem této daně. Jednatel prodávané společnosti při výpovědi dokonce uvedl, že finanční prostředky z prodeje majetku nikdy neobdržel a smlouvy neuzavřel, ani nepodepsal.
     Dále neoprávněně snížili základ daně z příjmu tím, že do daňového přiznání zahrnuli práce, které ve skutečnosti nebyly provedeny. Firma, která měla práce provádět, má již několik let ukončenou činnost a nemá ani žádné zaměstnance.
     Podnět na prošetření obdrželi kriminalisté v květnu loňského roku od finančního úřadu. Podle něj se mělo jednat o zastřený prodej částí podniků, kdy faktury byly vystaveny pouze formálně za účelem uplatnění odečtu daně. 
     Policisté při své práci shromáždili velké množství písemných podkladů, opatřili podání vysvětlení od několika osob a provedli další potřebná šetření. Při výpovědi obvinění uvedli, že se necítí viní, podle jejich názoru šlo pouze o spor ohledně způsobu zaúčtování jednotlivých transakcí.

 


por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí příbramské policie

            24. ledna 2013

vytisknout  e-mailem