Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

V Karlových Varech vznikne nové sídlo Policie ČR

Fungovat začne již od 1.1.2010 

            Během následujících dvou let vyroste v Karlových Varech vedle Krajského úřadu Karlovy Vary nové sídlo Policie ČR a to Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje. O spokojenost občanů a ochranu jejich zdraví a majetku se v současné době na teritoriu Karlovarska  starají tři územní odbory uniformované policie a tři územní odbory služby kriminální policie a vyšetřování, které se nacházejí na území bývalých okresů Cheb, Sokolov a Karlovy Vary. Tak tomu také zůstane i nadále. Zastřešovat je však bude nové Krajské ředitelství PČR, které je budováno s cílem, aby byl Karlovarský kraj ještě bezpečnější. 
         Samotná výstavba nového ředitelství je nyní ve fázi zpracování projektu, který by měl být hotový ke konci srpna. V současné době probíhají také velmi důležitá jednání a přípravy, aby celá akce proběhla hladce.  Připravuje se vyhlášení výběrového řízení na stavební firmu a ve spolupráci s Krajským úřadem Karlovy Vary probíhají práce na přípravu příjezdové komunikace a inženýrských sítí. Se zahájením vlastní výstavby se počítá na přelomu roku 2009/2010 a ukončení pak k 30.6.2011. Výstavbu této budovy má na starosti náměstek Krajského ředitele Policie ČR Západočeského kraje plk. Mgr. Oldřich Tomášek, který koordinuje veškeré aktivity související se vznikem nového sídla.
         Přáním policistů zůstává, aby v Karlovarském kraji kriminalita stále klesala a aby si i nadále udrželi vysokou objasněnost trestných činů. Jedině tak se budou totiž občané u nás cítit bezpečně. Tomuto přání chtějí policisté přizpůsobit také personální obsazení nového policejního sídla. Jedná se o to, že nejvíce policistů bude zařazeno na službě kriminální policie a vyšetřování a na uniformovaných útvarech policie bývalých okresních ředitelstvích Karlovy Vary, Sokolov a Cheb, nejméně pak v řídících a metodických článcích nového krajského ředitelství. Pohlédneme–li blíže do struktury sídla, nacházet se zde bude vedení kraje a jednotlivé odbory, moderní integrované operační středisko, družstvo silničního dohledu, oddělení doprovodu vlaků, územní odbor vnější služby Karlovy Vary a územní odbor Služby kriminální policie a vyšetřování Karlovy Vary.
          Nová budova přináší samozřejmě i finanční náklady. Předpokládané výdaje na výstavbu sídla činí cca. 300 mil. Kč. Důležitým krokem ve financích byla směna budovy kožní polikliniky za nepotřebný majetek MV s městem Karlovy Vary. Tato budova bude následně přestavena na budovu Policie ČR, což si vyžádá cca 40 000 000 Kč. V současné době je také podepsána smlouva s krajským úřadem, který nám bezúplatně převádí garáže a pozemek u kožní kliniky. Po dokončení výstavby areálu a oprav kliniky bude možno uvolnit pět nemovitostí v ulici I.P.Pavlova v Karlových Varech a celý objekt prodat. Předpokládaný zisk z prodeje je 300 000 000 Kč.
          I když se to může zdát neuvěřitelné, nové Krajské ředitelství PČR Karlovy Vary je připraveno ke vzniku a k  plnému zajištění úkolů již k 1.1.2010. 
Díky důkladným přípravám a dobrým vztahům s Hasičským záchranným sborem je totiž možno umístit cca 30 pracovníků PČR do kanceláří v budově územního odboru HZS Karlovy Vary, kdy právě tyto prostory společně s prostory v Sokolově jsou dostatečné pro to, aby mohlo nové krajské ředitelství vzniknout personálně již k 1.1.2010.A.jpg
 
B.jpg

 

vytisknout  e-mailem