Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

V kempech řádí zloději

Strakonice - Zloději prohlédnou nejen stany, ale i otevřené chatky.  

O prázdninách do kempů přijíždí mnoho vodáků a turistů. S letním ubytováním jsou každoročně spojeny i krádeže věcí ze stanů a chatek. Během letošní vodácké sezóny policisté zaznamenali již několik krádeží v kempech na Strakonicku. Zloději drze vejdou do neuzamčené chaty či prohlédnou stany, a to za denního světla či v noci. Neodradí je ani to, že uvnitř stanu spí lidé. Nedávno si nepříjemnou vzpomínku odvezla ze Strakonic čtyřicetiletá žena z Teplicka. Pachatel si její stan prohlédl, když spala, a odcizil jí mobilní telefon a dámskou kabelku.  Podobnou zkušenost mají od včerejšího dne další vodáci, kteří se ubytovali v kempech na Strakonicku. Mladík z Nymburska, přišel o navigaci a finanční hotovost, kterou měl ve svém vozidle. Svůj vůz si však nezabezpečil a toho využil neznámý pachatel. Otevřené okno u vozu je pro zloděje nabídka „můžeš dovnitř“.  Krádež zaznamenal i majitel stanu, kterému se z kapsy kalhot odložených ve stanu ztratily peníze.
Pachatelé zkouší vše. Nahlédnou i do chatek v kempu a jak je vidět, štěstí jim přeje. V odemčené chatce si pachatel přivlastnil dva mobilní telefony a peněženky s finanční hotovostí. Pachatelé si tak v jednom z kempů přišli na téměř 30 tisíc korun.
 
Ve druhém kempu na Strakonicku se kradlo o den dříve, ve středu 20. července 2011. Zde pachatel prořízl boční stranu stanu a zevnitř vytáhl peněženku s finanční hotovostí a platební karty. Z druhého stanu si pachatel odnesl sportovní obuv zn. Nice, červenou bundu, plechovky piva a láhve alkoholu. Ani tady nezůstaly bez povšimnutí rekreační chatky. Z jedné neuzamčené odnesl pachatel mobilní telefon v hodnotě 4 000 korun. Celková škoda se vyšplhala na 14 000 korun.
Policisté upozorňují všechny návštěvníky kempů, aby cenné věci nosili u sebe a v noci je nenechávali ležet volně ve stanu.
 
por. Mgr. Jaromíra Nováková, pisst@mvcr.cz
22. července 2011
 

vytisknout  e-mailem