Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V kempu ukradli 9 kol

MOST - Policie odhalila tři muže a ženu; V Mostě kdosi v noci zapálil tři kontejnery. 

 Za noc ukradli v kempu devět jízdních kol

Policie v Mostě odhalila čtyřčlennou skupinu pachatelů, která se zabývala majetkovou trestnou činností a obvinila tři muže ve věku 38, 33 a 31 let a 23letou ženu z přečinu krádeže. Nejstaršímu hrozí tři roky odnětí svobody, ostatním třem může soud uložit až pětiletý trest. Na svědomí mají celkem sedm krádeží. Tři z obviněných koncem července ukradli v areálu kempu u koupaliště v Oseku celkem 9 jízdních kol v hodnotě 70 tisíc korun. Třiatřicetiletý Litvínovan kradl v šesti případech, podílel se na krádeži kol, sám odcizil z rozestavěného sportovního areálu a z jedné litvínovské firmy lešení a lešenářské trubky, u rodinného domku ukradl ze zahrady sekačku, z jiné firmy odcizil vysokotlaký čistič a vykradl osobní vůz značky Ford. Kradl už v minulosti a vyšetřovatel podal podnět na vazbu, kde nakonec skončil. Obviněná žena má podíl na krádeži kol v Oseku, spolu s 33letým kradla i lešení ze sportoviště, byla ve trojici, která se vloupala do fordu a sama u benzinové čerpací stanice odcizila z mycí linky dva kusy křovinořezů. Třetí obviněný, 31letý muž z Litvínova, má na svědomí též krádež jízdních kol v Oseku a poslední ze čtyřlístku byl u vloupání do motorového vozidla, ze kterého trio odcizilo dalekohled. Policie část věcí zajistila. Poškozeným vznikla celková škoda vyšší než 100 tisíc korun.


 

V Mostě kdosi zapaluje kontejnery, policie hledá svědky

Mostecká policie šetří tři případy trestného činu poškození cizí věci, ke kterým došlo v noci ze středy na čtvrtek. Kolem 02. hodiny neznámý poberta na mosteckém sídlišti Výsluní a Liščí vrch zapálil tři plastové kontejnery. Jeden zcela shořel, zbývající dva byly ohněm částečně poškozeny. Hlídka mosteckých policistů první poškozenou nádobu na odpadky objevila v ulici Višňová, pátráním po okolí nalezla torzo kontejneru v ulici Česká a třetí se našel v ulici J. Husa. Na místě zasahovali hasiči. Policie v souvislosti se šetřením těchto případů uvítá svědectví případných svědků. Ti mohou zavolat na linku tísňového volání 158. Zároveň doporučuje motoristům, aby svá auta neparkovali poblíž kontejnerů, neboť v minulosti došlo k poškození automobilů, které stály nedaleko hořících popelnic.


 

Ze střechy firmy zmizely solární panely

Neznámý pachatel tento týden v průmyslové zóně Velebudice vnikl na střechu budovy jedné firmy a odcizil tam osm kusů solárních panelů v hodnotě 60 000 korun. Další škodu ve výši 20 tisíc korun zanechal poškozením střechy. Případem trestného činu poškození cizí věci a krádeže se nyní zabývají policisté mosteckého obvodního oddělení.


 

Řidička má zákaz řízení a byla pod vlivem drogy, řidič měl pozitivní zkoušku na alkohol

Hlídky policie přistihly dva řidiče pod vlivem návykové látky. Na silnici I/13 policisté zastavili řidičku osobního vozidla Škoda. Měla pozitivní test na amfetamin. Motoristka byla zadržena, podrobila se lékařskému vyšetření spojeného s odběrem krve. Navíc má mosteckým magistrátem vyslovený zákaz řízení do října roku 2015. Policisté 32leté ženě z Mostu sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Druhý řidič neunikl policejní kontrole na silnici v obci Meziboří. Hlídkaři z policejní stanice ho kontrolovali krátce po půlnoci a měli podezření, že je pod vlivem alkoholu. To potvrdila dechová zkouška, při které řidič nadýchal přes jedno promile. Muži zákona mu zadrželi řidičský průkaz a předali mu záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.


 

Lapka bude možná rybařit

Na ryby si možná zajde nový majitel rybářského náčiní. Nekoupil ho v obchodě, nýbrž ho ukradl ze zaparkovaného dodávkového vozidla značky VW v jedné litvínovské ulici. Do něj se neznámý pachatel vloupal tento týden ve večerních hodinách násilím a kromě potřeb pro rybáře si odnesl také peněženku s finanční hotovostí. Poškozený majitel vyčíslil způsobenou škodu na částku sedm tisíc korun a případ krádeže vloupáním ohlásil litvínovským policistům.


 


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 20. srpna 2015


 


 

vytisknout  e-mailem