Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

V kempu v Turnově řádil zloděj

SEMILSKO - Škodu ve výši 76 000 korun způsobil zloděj ze soboty na neděli. 

Ze soboty na neděli okradl zatím neznámý zloděj několik návštěvníků kempu v Turnově v Dolánkách. Pachatel vnikl do některých stanů dokonce v době, kdy tu rekreanti spali. Tuto nepříjemnou zkušenost má například rodina ze Švýcarska, která tu nocovala ve stanu. Během spánku jim noční vetřelec odcizil přímo ze stanu mobilní telefon značky iPhone 4S a klíčky od auta, které si pak otevřel. Z něj si odnesl finanční hotovost 9 800 korun.

Podobně dopadl 22letý muž z Čáslavi, kterému drzý zloděj rozřízl stan, ve kterém spal a vzal mu mobilní telefon značky Sony Ericson včetně dvou osušek. Jenom škoda na zničeném stanu činí 10 000 korun. To samé postihlo i 49letého Holanďana. V době, kdy spal,  mu rozříznul stan a způsobil mu tím čtyřtisícovou škodu. Nic cenného tu ale nenašel. Zloděj nevzbudil z tvrdého spánku ani 38letého muže z Mladé Boleslavi, ke kterému se pod rouškou noci vkradl do stanu, aby mu odcizil dva mobilní telefony značky Lumia v celkové hodnotě 22 000 korun.

Na svou neopatrnost doplatil 48letý rekreant z Prahy, který si nechal přes noc pootevřené dveře  u karavanu. Když se k němu v neděli ráno vrátil, zjistil, že mu chybí mobilní telefon značky Samsung za 5 000 korun a finanční hotovost 5 000 korun.

Posledním okradeným je 49letý muž z Mladoboleslavska. Ten inkriminovanou noc přespával v motorovém vozidle značky Ford Transit, které si na noc jen zavřel, ale neuzamkl ho. Zloděj toho využil a z přihrádky na palubní desce mu odcizil peněženku, ze které si vzal 7 000 korun a pak ji pohodil venku. Její majitel ji ráno našel a zjistil, že mu v ní zůstalo ještě 10 000 korun. Ty zloděj ve tmě přehlédl, protože byly uložené v jiné přihrádce peněženky.

Okradení rekreanti vyčíslili škody na majetku na částku 76 000 korun. Vše nasvědčuje tomu, že má všechny krádeže na svědomí stejný pachatel či skupina pachatelů. Na případu nyní intenzivně pracují policisté obvodního oddělení policie v Turnově.

 

1. 8. 2016
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem