Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V komerčním objektu rozebíral elektrocentrálu

MOST - Na vrata dal vlastní zámek, aby se mohl vrátit; Nehody bez vážných následků 

 Dokonale měl promyšlenou krádež jeden podnikavec z Mostu. V místě svého bydliště vnikl násilím do suterénu jednoho komerčního objektu v centru města. Na místo přijel vypůjčeným vozidlem s úmyslem ukrást železo, kterého si všiml při jedné toulce městem. Do suterénní místnosti se vloupal po překonání zámku a tam demontoval části elektrocentrály. Jednotlivé součásti pak nanosil k vratům a následně uložil do vozidla. Na místo se chtěl opětovně vrátit a vrata osadil svým vlastním zámkem, aby si usnadnil příští vstup do objektu. Jeho plán však nevyšel. Muž se dřel zbytečně. Jeho jednání si všiml náhodný svědek. Na místo dorazila hlídka policie, která šikulu zastihla při odjezdu. Muž musel těžký lup vyložit a vrátit zpět poškozené firmě. Ta vyčíslila škodu na 55 tisíc korun. Policejní komisař muže obvinil z přečinu krádeže, za který mu hrozí v případě potrestání až pětiletý trest odnětí svobody. Pachatel nekradl poprvé. Za krádež byl odsouzen, loni podmíněně propuštěn se zkušební dobou.


 

Od krádeží si na čas odpočine

Do vazby poslal okresní soud tento týden na podnět mostecké policie 39letého muže z Litvínova. Ten se předminulý týden v Litvínově v nočních hodinách vloupal během jedné noci do tří zaparkovaných vozidel. Z nich odcizil fotoaparát, navigaci, autorádio a další odložené věci. Poškozeným motoristům způsobil škodu vyšší jak 100 tisíc korun. Z odcizených věcí kriminalisté zajistili navigaci, která byla vrácena zpět jednomu z poškozených. Ostatní věci pachatel údajně prodal. Na lup se vydal i tento víkend. V Litvínově vnikl do objektu jedné společnosti, kde chtěl odcizit věci. Násilím vnikl do kanceláře a z ní odcizil tlakovou hadici. Z místa už neodešel. V objektu byl zadržen policejní hlídkou, následně skončil v policejní cele. Komisař mostecké policie muže obvinil z přečinu krádeže vloupáním a poškození cizí věci.


 

Řidičům chybí praxe a zkušenosti

Za měsíc březen se v mosteckém okrese stalo celkem 55 dopravních nehod, což je o 24 méně, než v březnu roku 2011. Stejně jako loni při nehodách nebyl nikdo usmrcen ani těžce zraněn. Lehké zranění utrpělo 6 osob. Hmotné škody dosáhly částky 2 mil. korun. Alkohol nebyl u žádného řidiče zjištěn. Třicet havárií police šetřila v Mostě, v Litvínově řidiči havarovali v sedmi případech. Na silnicích I. třídy policisté vyjížděli k 11 dopravním kolizím. Nejčastější příčinou nehod je tradičně nesprávný způsob jízdy, nedání přednosti a nepřiměřená rychlost. V obci došlo k 41 střetům v dopravě. Nejzatíženější den nehodami byl čtvrtek a pátek, klid na silnicích byl o víkendu. Kritická doba pro řidiče byl čas mezi 14. a 16. hodinou. V 35 případech havarovali řidiči osobních vozidel, 4krát řidiči nákladních aut. Od 15 střetů řidiči ujeli. Nejvyšší podíl na nehodách měli opět řidiči s praxí do pěti let (14).


 


 

Nepozornost ho vyšla draho

Na obezřetnost zapomněl jeden mladý muž z Mostu. Ten navštívil o víkendu v Neprakta klubu diskotéku. Na barovém pultu si nechal ležet svoji peněženku a mobilní telefon. Věci si nehlídal, dokonce bar na krátkou dobu opustil a pak se nestačil divit. Mobil ani peněženku nenašel. Nějaký podnikavec využil nestřeženého okamžiku a cizí mobil s portmonkou si přivlastnil. Mladík tak přišel i o osobní doklady a platební kartu. Škodu vyčíslil na šest tisíc korun a krádež oznámil policistům.


 

Vůz BMW přišel o zrcátka

Neznámý vandal se vyřádil v noci o víkendu. Na jedné ulici na sídlišti Výsluní v Mostě si vybral zaparkovaný osobní automobil tovární znáčky BMW a na něm urazil obě vnější zpětná zrcátka. Poškozený motorista odhadl, že mu pachatel zanechal škodu ve výši 10 tisíc korun. Případ poškození cizí věci vyšetřují mostečtí policisté obvodního oddělení.


 

Nepřevzal výzvu k nástupu trestu, nakonec tam skončil

Mostečtí policisté v Mostě na sídlišti Pod Šibeníkem kontrolovali 34letého muže z Mostu. Provedeným šetřením zjistili, že muž je v celostátním pátrání. To bylo vyhlášeno na základě příkazu k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Muž se vyhýbal převzetí výzvy k nástupu trestu. Nakonec tomu neušel. Policie muže o víkendu do vězení eskortovala.


 

U vozu někdo pořezal pneu

Nepříjemné překvapení čekalo jednoho motoristu. Ten přijel se svým vozidlem za nákupem do obce České Zlatníky. Vozidlo si nechal zaparkované na příjezdové cestě u jednoho rodinného domu. Když se asi po necelé půlhodině k autu vrátil, byl nemile překvapen. Někdo mu u vozu značky Škoda Fabia prořezal tři pneumatiky a způsobil škodu ve výši osmi tisíc korun. Případ poškození cizí věci šetří policisté z Obrnic.


 

Audi a Octavii kdosi poničil

Poškozená auta našli minulý týden i další dva majitelé. Neznámý poberta u kina Kosmos poškrábal neznámo čím lak na kapotě a dveřích u vozidla tovární značky Audi. Majitel vyčíslil předběžně škodu na šest tisíc korun.

Na sídlišti Zahradní v Mostě kdosi poškodil zaparkovanou Škodu Octavia. Ta stála v ulici Jasmínová. Majitel škodovky v sobotu dopoledne zjistili, že má poškozený zadní stěrač, střešní anténu a poškrábaný lak karosérie. Řidič udal škodu ve výši 20 tisíc korun.


 

Řídil pod vlivem drogy

Policejní inspektor hamerské policie sdělil podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky 26letému muži z Janova. Toho přistihli policisté v místě bydliště při řízení osobního vozidla tovární značky BMW. Řidič měl pozitivní test na přítomnost drog na metamfetamin a amfetamin. To následně potvrdily i výsledky rozborů krve. Policie přibrala znalce z oboru toxikologie a psychiatrie. Na základě znaleckých posudků bylo motoristovi sděleno ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 17. dubna 2012

vytisknout  e-mailem