Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

V Krhové boural opilý mladík, do Kateřinic musel pro cyklistu vrtulník

VSETÍNSKO: Opilý mladík po střetu ujel, dohledal ho majitel poškozeného auta.  

Během víkendu vyjížděli dopravní policisté k pěti dopravním nehodám. Nejvážnější byla havárie cyklisty, kterého odvážel vrtulník do ostravské nemocnice a střet dvou vozidel, který způsobil mladý opilý řidič.
 
V sobotu o půl dvanácté dopoledne havaroval na polní cestě v katastru Kateřinic cyklista. Ten při sjíždění z kopce nepřizpůsobil v pravotočivé zatáčce rychlost stavu komunikace, nezvládl řízení a z kola havaroval. Dvaačtyřicetiletý cyklista z Frýdku-Místku utrpěl zranění, které si vyžádalo letecký transport do ostravské nemocnice. Zda byl při jízdě ovlivněn alkoholem, budeme vědět až z výsledků krve, která mu byla v nemocnici odebrána. Cyklista neměl na hlavě přilbu, mít ji podle zákona ani nemusí. Zákon nařizuje používat přilbu pouze dětem a mladistvým do 18 let. Ale i dospělým cyklistům doporučujeme přilbu na hlavu před jízdou na kole nasadit, může zmírnit zranění nebo i zachránit život.
 
Další nehoda se stala rovněž v sobotu, ale až o půl dvanácté v noci. Na místní komunikaci v Krhové narazil dvaadvacetiletý řidič z Choryně jedoucí ve vozidle Peugeot 306 spolu s o rok mladším kamarádem ve směru od myslivecké chaty do středu Krhové do zaparkovaného vozidla Škoda Octavia. Mladý řidič byl opilý, po nárazu nezastavil a pokračoval dál v jízdě. Poškození jeho vozidla ho však po ujetí několika desítek metrů donutilo zastavit na ul. Pod Horami, kde ho po chvíli dohledal majitel poškozené oktávky. Mladík z peugeotu se podrobil dechové zkoušce, při které mu policisté naměřili 1,27 promile. Další jízdu mu kolegové samozřejmě zakázali a rovněž mu zadrželi řidičský průkaz. Je podezřelý z tr. činu ohrožení pod vlivem návykové látky s trestní sazbou do tří let. Na peugeotu vznikla předběžně škoda za 5 000 korun a na oktávce za 20 000 korun.
 
 
23. června 2014, por. Mgr. Lenka Javorková
 

vytisknout  e-mailem