Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V krvi řidiči koloval alkohol

MOSTECKO - Svoji noční jízdu skončil v kolejišti; Zloději se zaměřili na sklepy. 

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil v těchto dnech 57letého muže z okresu Most z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Dle policie měl muž v únoru řídit osobní vozidlo, se kterým v obci Záluží na Litvínovsku havaroval v kolejišti při přejíždění tramvajového přejezdu. K nehodě došlo ve večerních hodinách. Policisté na místě u řidiče provedli dechovou zkoušku, kterou byla naměřena opakovaně pozitivní hodnota vyšší než 2 promile alkoholu v dechu. Motorista se podrobil následně lékařskému vyšetření spojeného s odběrem krve. Toxikologickým rozborem byla stanovena hladina alkoholu v krvi 2,54 g/kg. Při nehodě byla způsobena hmotná škoda ve výši 60 000 korun. Muž je stíhán na svobodě a za ohrožení pod vlivem návykové látky mu může soud uložit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

Zloději ze sklepů kradli věci
Nevítaného návštěvníka zaznamenal majitel jedné sklepní kóje na mosteckém sídlišti Liščí vrch. Tam neznámý pachatel v přesně nezjištěnou dobu vnikl do panelového domu, následně se dostal do suterénních prostor, kde se za použití násilí vloupal do jedné plaňkové sklepní kóje. Z ní měl zloděj odcizit klec na zvíře, garnyže a další věci. Poškozený majitel vyčíslil škodu na částku pět tisíc korun a krádež vloupáním ohlásil mostecké policii, která se případem přečinu krádeže zabývá.

Jiný nenechavec se dopustil v době nouzového stavu zločinu krádeže. V obytném domě v centru města Mostu neznámý lapka kradl ve sklepních prostorách. Násilím překonal uzamčené dveře u sklepní kóje a odnesl z ní různou obuv a hodily se mu i zde uložené kufry. Poškozenému krádeží vznikla škoda ve výši čtyři tisíce korun.

nprap. Ludmila Světláková
Most 9. dubna 2020

vytisknout  e-mailem