Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

V Lidicích byl vykraden rodinný dům

KLADENSKO - Zloději vnikli do nemovitosti za bílého dne a navíc v době, kdy byli majitelé doma. 

Ke krádeži došlo v pondělí 19. května 2014 po druhé hodině odpolední. Do rodinného domu v ulici Oradourská vnikli dva muži a odcizili z prvního patra šperky za třicet tisíc korun. Zarážející na krádeži je skutečnost, že zloděje neodradila přítomnost manželů ve věku šestasedmdesát a jednasedmdesát let a jejich devětatřicetiletého syna.
 
Zloději vešli do domu nezamčenou zahradní brankou a následně se jim nepozorovaně podařilo vejít i do rodinného domu. Senior v té době pracoval za domem na zahradě a jeho manželka a syn byli v přízemí v obývacím pokoji. Pachatelé prošli nikým nepozorováni do patra domu, kde z ložnice zcizili prsteny ze zlata. Stejně nepozorovaně se jim podařilo dům i opustit. Při odchodu se jich však všiml důchodce, který se vracel ze zahrady domů. Zavolal na ně, muži však nereagovali a rychlou chůzí odešli k vozidlu, které měli zaparkované na ulici před nemovitostí. Senior ihned zavolal na svou manželku a syna, kteří vůbec netušili, že měli v domě nezvané návštěvníky.
 
Automobil, který měli zloději zaparkován poblíž domu, byl bílé, nebo béžové barvy. Jednalo se o větší vozidlo typu sedan. Senior ho viděl projíždět asi hodinu před krádeží ulicemi obce. Pachatelé byli asi třicetiletí, nejméně 180 cm vysocí, výrazně robusní postavy, odhadem vážící kolem 100 kg. Oba holohlaví, nebo měli velmi krátké vlasy. Podle oznamovatele se jednalo o muže tmavší pleti. Na sobě měli kraťasy a trička s krátkými rukávy.
 
Žádáme svědky této události, kteří by mohli svými poznatky pomoci při dopadení pachatelů, aby se přihlásili na policejní oddělení v Unhošti, nebo kontaktovali policisty na bezplatné lince 158.
 
nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
22. května 2014
 

vytisknout  e-mailem