Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V marketu odcizil čokolády

LOUNY - Krádeže se nedopustil poprvé. 

O víkendu vyrazil do jednoho z žateckých marketů 23letý mladík z Chomutovska. V prodejně však místo nákupu kradl. Přisvojil si celkem 28 kusů smetanových čokolád v celkové hodnotě 1 117 Kč a z prodejny je odnesl bez zaplacení dveřmi, které slouží jako vchodové. Krátce po spáchání tohoto skutku byl mladík zadržen strážníky Městské policie Žatec a předán Policii ČR. Na služebně se podrobil orientační dechové zkoušce přístrojem Dräger, která byla pozitivní. Podezřelý měl v dechu 0, 07 promile alkoholu. Následující den, po vystřízlivění, mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu krádeže. Za majetkovou trestnou činnost byl již mladík v minulém roce odsouzen Okresním soudem v Chomutově. Po provedených úkonech byl  propuštěn na svobodu.

Kradla v cizím bytě

Třiadvacetileté ženě ze Žatecka sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení pdezření z přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Dotyčná začátkem ledna tohoto roku vnikla bez užití zjevného násilí do jednoho bytu v malé obci na Žatecku a odcizila z něj notebook s příslušenstvím, mobilní telefon, kosmetiku a peníze. Způsobila tím škodu za celkem 17 590 Kč. Pokud soud uzná její vinu, hrozí jí až tříleté odnětí svobody.

Řídil, ač nesměl

Na řidiče, který neoprávněně usedl za volant motorového vozidla, narazili včera odpoledne dopravní policisté při běžné silniční kontrole v obci Zeměchy u Loun. Krátce před 16. hodinou stavěli na trase Louny - Žatec osobní vůz zn. Volvo, které řídil 41letý muž z Chomutova. Lustrací zjistili, že dotyčný má Magistrátem města Most vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Předvedli jej proto na policejní služebnu a ve zkráceném přípravném řízení mu sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za tento skutek stanoví trestní zákoník až tříletý pobyt za mřížemi.

V Lenešicích hořela kůlna

V pondělí večer vyjížděli policisté a hasiči k požáru kůlny do obce Lenešice u Loun. Kolem 22. hodiny tam zahořela kůlna na zahradní nářadí, cca 40 metrů za obytným domem. Požár lokalizovali dobrovolní hasiči z Postoloprt a Lenešic a také Hasičský záchranný sbor Louny. Způsobená škoda byla vyčíslena na 80 000 Kč. Příčina požáru je předmětem dalšího šetření, jednou z verzí je závada na elektroinstalaci. Ke zranění žádných osob nedošlo.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 11. března 2014

vytisknout  e-mailem