Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

V Náchodě řádí kapsář

Policisté radí – pozor na peněženky v oblečení 

Hned dva případy kapesních krádeží krátce po sobě, zaevidovali a řeší policisté z obvodního oddělení v Náchodě. První se stal již koncem minulého týdne na místním autobusovém nádraží. Mladé ženě někdo v nestřežené chvíli při nastupování do autobusu z batohu na zádech vytáhl peněženku s 600 korunami a osobními doklady. Zloděj se nerozpakoval krást za bílého dne, nutno dodat, že nikdo si ničeho nevšiml. Zmizení peněženky dívka zaregistrovala až po vystoupení na cílové zastávce.
 
Druhý podobný případ náchodští policisté zaznamenali o tři dny později, v pondělí 24. 5. 2010,  v nákupním centru. Zloděj šel opět po peněžence. Tentokrát ji vytáhl přímo z kapsy mladé ženy někde v prostoru nákupního centra. Zloděj sice v tomto případě nepřišel k penězům, ale majitelce odcizil veškeré osobní doklady, platební kartu a kartu do zaměstnání. Ta svoji škodu vyčíslila na tisíc korun.
 
Policisté proto opět varují všechny občany, aby své peněženky a další cennosti nenosili na snadno dostupných místech v kapsách batohů, bund či kalhot, ale v uzavíratelných kapsách či taškách, a také si všímali podezřelých osob ve svém okolí. V případě jakéhokoli podezření pak přivolejte policejní hlídku.
por. Bc. Eva Prachařová
25. 5. 2010

vytisknout  e-mailem