Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

AKTUALIZACE - V neděli do Jablonce přijede FC Slovan Liberec

JABLONEC NAD NISOU - Policisté jsou připraveni v souvislosti s nedělním fotbalovým utkáním chránit bezpečnost a veřejný pořádek. 

AKTUALIZACE:

V neděli proběhlo v Jablonci nad Nisou na stadionu Střelnice fotbalové utkání první HET ligy mezi mužstvy FK Jablonec a FC Slovan Liberec. Zápas sledovalo přímo na stadionu celkem 3338 diváků – z toho 454 fanoušků hostujícího celku. Utkání skončilo výsledkem 0 - 0. Na základě získaných informací byl zápas vyhodnocen jako rizikový a z tohoto důvodu Policie České republiky připravila na dnešek bezpečnostní opatření, jehož cílem bylo zajištění veřejného pořádku, klidu a bezpečnosti na teritoriu města Jablonce, zejména stadionu a jeho okolí. Velmi důležité bylo také zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu v celém městě tak, aby nedocházelo ke kolizním situacím.

Všem policistům zařazených do uvedeného bezpečnostní opatření se podařilo zajistit bezpečnost silničního provozu a udržet veřejný pořádek v okolí stadionu i v celém městě. Policisté dohlíželi na samotný příjezd fanoušků do města a dále také na jejich přesun na stadion a následně zajišťovali i jejich doprovod při odjezdu do Liberce. Většina fanoušků hostujícího celku bezprostředně po zápase odjela z Jablonce zpět do Liberce. 

V rámci tohoto opatření nedošlo k žádnému vážnějšímu narušení veřejného pořádku, policisté nemuseli řešit žádný trestný čin. Jeden z návštěvníků utkání se dopustil přestupku proti veřejnému pořádku, kdy mu policisté na místě uložili blokovou pokutu. Pro zajištění klidu a veřejného pořádku bylo tedy ze strany Policie České republiky velmi důležité do bezpečnostního opatření nasadit adekvátní síly a prostředky. Na základě vyhodnocení celého bezpečnostního opatření můžeme nyní konstatovat, že síly a prostředky Policie České republiky byly nasazeny adekvátně s předpokládaným rizikem spojeným i s vysokou návštěvností uvedené sportovní akce.


29. 10. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

---------------------------------------------------------

V neděli 28. října v 17.00 hodin začne na stadionu Střelnice v Jablonci nad Nisou fotbalové utkání FORTUNA ligy mezi mužstvy FK Jablonec a FC Slovan Liberec.

Na základě dosud získaných informací policisté vyhodnotili tento zápas jako rizikový a lze předpokládat, že ze strany některých neukázněných příznivců klubů a diváků by mohlo dojít k narušení veřejného pořádku. Z tohoto důvodu je na tuto sportovní akci připraveno ze strany Policie České republiky bezpečnostní opatření, jehož cílem je zajištění veřejného pořádku, klidu a bezpečnosti na teritoriu města Jablonec nad Nisou a jeho okolí.

Žádáme všechny návštěvníky uvedeného utkání, kteří do místa jeho konání přijedou motorovými vozidly, aby s nimi parkovali na místech tomu určených a respektovali dopravní značení o zákazech stání i zastavení.

Dále upozorňujeme všechny občany na dočasnou úpravu dopravního značení v ulicích Vrkoslavická a U Stadionu, která bude platit již před zahájením samotného utkání, v jeho průběhu i bezprostředně po jeho ukončení. Z důvodu zajištění nerušeného průběhu celé akce žádáme všechny občany, kterých se toto opatření dotkne, aby jej respektovali a dbali pokynů členů pořadatelské služby, kteří budou na místech přítomni.

Návštěvníky fotbalového utkání, kteří svá vozidla budou mít zaparkovaná na parkovišti u obchodního centra Kaufland, informujeme také o tom, že bezprostředně po skončení zápasu bude opět pro jejich odjezd z tohoto místa otevřen i boční nouzový výjezd do ulice Masná. Jedná se o opatření, které sníží riziko tvoření kolon na parkovišti při hlavním výjezdu do ulice Turnovská, proto žádáme řidiče, aby této možnosti výjezdu plně využili.

Do uvedeného opatření budou zařazení policisté pořádkové a dopravní policie, kriminalisté a svoji nezastupitelnou úlohu v něm budou mít i členové Antikonfliktního týmu Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. Společně s policisty se do opatření také zapojí i strážníci jablonecké městské policie.


26. 10. 2018
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem