Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

V neděli havarovali dva motorkáři

LIBERECKÝ KRAJ - Během neděle havarovali v Libereckém kraji dva motorkáři. K jedné nehodě vyjížděli policisté do Semil, k druhé do Dubé na Českolipsku. Příčiny obou nehod jsou v šetření. 

Během nedělního odpoledne se na silnicích Libereckého kraje staly hned dvě nehody motorkářů. K první z nich vyjížděli dopravní policisté před druhou hodinou do Lestkova na Semilsku. 58letý cizinec zřejmě nezvládl průjezd zatáčkou, s motorkou se dostal do smyku, který již nezvládl vyrovnat a havaroval. Podle zatím prvotních informací utrpěl poranění ramene a žeber a je hospitalizován na traumatologii Krajské nemocnice Liberec.

Další nehoda se stala ve čtvrt na čtyři v Dubé na Českolipsku, kdy se řidička motorky střetla s osobním vozem Škoda Fabie. Při nehodě se zranila řidička motorky, 38letá cizinka, kterou dopravil do Krajské nemocnice Liberec vrtulník Zdravotnické záchranné služby. Její zranění bylo předběžně kvalifikováno jako středně těžké. Proč k nehodě došlo a kdo ji zavinil nyní šetří českolipští dopravní policisté. Ti rovněž provedli u řidiče fabie orientační dechovou zkoušku - její výsledek byl negativní, a dále zajistili odběr krve u zraněné řidičky motorky, která nebyla schopna z důvodu špatného zdravotního stavu podstoupit dechovou zkoušku.

 

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
mluvčí KŘP Libereckého kraje
23. 6. 2013

vytisknout  e-mailem