Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

V neděli hraje Slovan se Slavií

LIBEREC - V neděli se na stadionu U Nisy koná fotbalové utkání mezi FC Slovan Liberec a SK Slavie Praha. Utkání bylo vyhodnoceno jako rizikové, z toho důvodu se na zajištění veřejného pořádku budou podílet i policisté. 

V neděli 28. července 2013 se na stadionu U Nisy, v rámci I. Gambrinus ligy, proti sobě utkají FC Slovan Liberec a SK Slavie Praha. Vzhledem k tomu, že lze očekávat nestandardní chování některých fanoušků, bylo ze strany policie vyhodnoceno toto utkání jako rizikové.

K zajištění bezpečnosti a veřejného pořádku v Liberci budou připraveni policisté z krajských pořádkových jednotek z Liberce a České Lípy, psovodi, kriminalisté, stálá pořádková jednotka z Ústeckého kraje, ale i policisté z antikonfliktního týmu, Ti budou s fanoušky stále v kontaktu. Jejich prioritou bude je upozorňovat na možná rizika v případě, že budou porušovat zákon a jak se chovat, aby se do takových situací nedostali a případně je sami nevyvolávali.

I když bude utkání zahájeno ve čtvrt na devět večer, budou policisté monitorovat situaci již od pozdního odpoledne. Podle zatím zjištěných informací by měly utkání shlédnout zhruba dvě stovky fanoušků hostujícího týmu a přibližně pět tisíc domácích. Policisté jsou připraveni v případě potřeby provést hromadný doprovod fanoušků na stadion, což by mohlo způsobit menší komplikace v dopravě. Většina fanoušků přijede ale zřejmě po vlastní ose, tedy svými vozy. Parkování v okolí stadionu budou usměrňovat policisté, nechystají se ale žádná dopravní omezení či uzavírky silnic. Policisté jsou rovněž připraveni řešit případné protiprávní jednání a narušování veřejného pořádku, a to bezodkladně, rychle a věcně.  

 

mjr. Bc. Vlasta Sucháková
mluvčí KŘP Libereckého kraje
25. 7. 2013

vytisknout  e-mailem