Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

V neděli hrál Liberec s Jabloncem

LIBEREC - Jeden z fanoušků skončil v cele. 

V neděli proběhlo na stadionu U Nisy fotbalové utkání I. Gambrinus ligy mezi celky FC Slovan Liberec a FK Jablonec nad Nisou. Utkání přijelo do Liberce shlédnout kolem tří set fanoušků jabloneckého týmu. Po ukončení utkání se snažili fanoušci obou týmů vzájemně napadnout, v tom jim ale zabránili policisté, kteří byli na provokující fanoušky připraveni. Jednoho z fanoušků Jablonce n/N vytáhli policisté z davu, který šel Chrastavskou ulicí směrem na Fügnerovu ulici. 33 letý muž "hajloval" a opakovaně křičel nacistická hesla. Policisté ho zadrželi, eskortovali na policejní oddělení a poté skončil v policejní cele. Při dechové zkoušce mu naměřili 2,8 promile alkoholu.


Fanoušci se pokoušeli vzájemně napadnout i na náměstí Dr. E. Beneše. Jednoho z nich, který se snažil vyvolat rvačku,  policisté zajistili. Jeho jednání kvalifikovali jako přestupek proti občanskému soužití a na místě mu udělili pokutu. Tím ale celá akce pro policisty nekončila. Fanoušky Jablonce n/N doprovodili až na terminál MHD, přičemž po cestě se stále snažili napadnout liberecké fanoušky. Policistům se podařilo vzájemným napadáním zabránit. Jablonečtí fanoušci se ale neuklidnili ani poté, co nastoupili do tramvaje směrem na Jablonec. Jeden z nich začal z tramvaje vyhazovat petardy a dýmovnice. I tohoto fanouška policisté zadrželi. Za použití donucovacích prostředků ho z tramvaje vyvedli a udělili mu pokutu za přestupek proti veřejnému pořádku.


Do opatření byly nasazeny přes čtyři desítky policistů a čtyři  strážníci Městské policie. Utkání navštívilo 5 967 diváků, z toho 300 fanoušků Jablonce nad Nisou, kdy proti některým z nich museli policisté zakročit.

Vlasta Suchánková
pislbc@mvcr.cz    974 461 207

 

vytisknout  e-mailem