Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

V neděli kradli, ve středu si už vyslechli rozsudek soudu

JIČÍNSKO - Kromě podmínky dostali muži i zákaz pobytu na okrese Jičín.  

Řeč je o dvou mužích z Přerovska ve věku 33 a 20 let, kteří se v neděli 15. května dopustili v Jičíně krádeže.

Bylo krátce po čtrnácté hodině, když poblíž křižovatky ulic Prachovská a Markova potkali svoji oběť. Jednalo se o čtyřiapadesátiletého muže, kterého pozdravili a kterého mladší z nich začal objímat a přitom mu z kapsy kalhot vytáhl peněženku. Muž to zaregistroval a začal na něj křičet, co to dělá, že to je jeho peněženka. Přitom ho ještě chytil za ruku a snažil se mu peněženku  vytrhnout. Do toho se vložil i druhý muž, který do poškozeného strčil, až upadl na zem. Poté oba útočníci  utekli směrem na Turnov. Incidentu si všiml náhodný kolemjdoucí, který oba muže pronásledoval až k nedaleké ubytovně, do které vešli. Oba zde totiž byli ubytovaní.

Mezitím poškozený vše oznámil na linku 158. Na místo okamžitě vyjeli policisté, kteří oba muže na ubytovně vypátrali a následně převezli na policejní služebnu, kde se starší z nich hned ke všemu přiznal. Mladší chvíli zapíral, ale nakonec i on šel s pravdou ven. Oba shodně popsali, jak peněženku cestou odhodili do křoví, kde ji později policisté našli.

Policejní komisař oběma sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což jim hrozily až dva roky vězení.

Trest však nakonec tak přísný nebyl.  Ve středu 18. května se  případem zabýval soudce Okresního soudu v Jičíně, který mužům uložil tříletý zákaz pobytu na okrese Jičín a dále trest odnětí svobody na deset měsíců s podmíněným odkladem na tři roky.

por. Hana Klečalová, DiS.
20. května 2016 v 09:58

vytisknout  e-mailem