Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

AKTUALIZACE - V neděli zavítá do Liberce SK Slavia Praha

LIBEREC - Policisté jsou připraveni v souvislosti s nedělním fotbalovým utkáním v Liberci dohlížet na bezpečnost a veřejný pořádek. 

AKTUALIZACE:

Dnes proběhlo v Jablonci nad Nisou na stadionu Střelnice fotbalové utkání Fortuna ligy mezi mužstvy FC Slovan Liberec a SK Slavia Praha. Zápas sledovalo přímo na stadionu celkem 5 927 diváků – z toho 1500 fanoušků hostujícího celku. Na základě získaných informací policisté zápas vyhodnotili jako rizikový a z tohoto důvodu připravili na den jeho konání bezpečnostní opatření, jehož cílem bylo zajištění veřejného pořádku, klidu a bezpečnosti na teritoriu města Jablonec nad Nisou, zejména na fotbalovém stadionu a jeho okolí.

Do tohoto bezpečnostního opatření byla zapojena Krajská pořádková jednotka Libereckého kraje a také Stálá pořádková jednotka z Ústeckého kraje, policisté pořádkové a dopravní policie i kriminalisté, psovodi, policisté z Pohotovostního a eskortního oddělení Krajského ředitelství policie Libereckého kraje a v neposlední řadě Antikonfliktní tým. Všem policistům se podařilo zajistit bezpečnost silničního provozu a udržet veřejný pořádek v okolí stadionu i v celém městě. V rámci tohoto opatření nedošlo k závažnému narušení veřejného pořádku, ani páchání trestné činnosti související s fotbalovým utkáním. Policisté však řešili dva přestupky v dopravě a jeden přestupek proti majetku - poškození sedaček. 

Zápas skončil za stavu 3 : 2 ve prospěch hostujícího celku.

Na základě vyhodnocení celého bezpečnostního opatření můžeme nyní konstatovat, že síly a prostředky Policie České republiky byly nasazeny v souladu s předpokládaným rizikem.

8. 10. 2023
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

-----------------------------------------------------------------

V neděli 8. října v 18.00 hodin začne v Liberci na stadionu U Nisy fotbalové utkání FORTUNA ligy mezi mužstvy FC Slovan Liberec a SK Slavia Praha.

Toto fotbalové utkání je ze strany Policie ČR vyhodnoceno jako rizikové, čemuž bude odpovídat i bezpečnostní opatření, na které se policisté připravují. Cílem bezpečnostního opatření bude zejména zajištění veřejného pořádku a bezpečnosti ve městě Liberci i v bezprostředním okolí fotbalového stadionu U Nisy. Případné narušení veřejného pořádku a páchání výtržností ze strany fanoušků budou policisté připraveni důrazně řešit. Kromě běžných úkolů souvisejících s bezpečnostním opatřením budou policisté dohlížet také na dodržování bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

Do uvedeného opatření budou zařazeni policisté pořádkové a dopravní policie, kriminalisté a svoji nezastupitelnou úlohu v něm budou mít i členové Antikonfliktního týmu Krajského ředitelství policie Libereckého kraje.

Na pořádek ve městě budou dohlížet a s policisty spolupracovat také strážníci Městské policie Liberec, přímo na stadionu budou k dispozici pracovníci bezpečnostní agentury a pořadatelské služby, kteří budou provádět důkladné prohlídky u návštěvníků utkání při vstupu na fotbalový stadion.

V této souvislosti apelujeme na všechny fanoušky, aby na utkání přišli včas a mohlo tak dojít k jejich bezproblémovému odbavení u vstupů na stadion. 

Policejní jednotky budou monitorovat již příjezd fanoušků do Liberce a budou rovněž dohlížet na jejich přesun na stadion U Nisy. Zajišťovat budou okolí stadionu v průběhu samotného fotbalového utkání a kontrolovat situaci budou samozřejmě i po ukončení zápasu spolu s odjezdem fanoušků.

Předpokládá se, že s přesunem návštěvníků na stadion a z něj, mohou být menší dopravní komplikace, a to především v souvislosti s případným doprovodem fanoušků. Z toho důvodu může v odpoledních hodinách dojít, dle potřeb doprovodu, ke chvilkovému uzavření některých ulic. Takové krátkodobé uzavírky ulic obdobného charakteru mohou nastat i po skončení zápasu.

Žádáme všechny občany, aby v souvislosti se zajištěním klidného průběhu akce byli trpěliví a respektovali dočasné uzavírky a omezení v den konání fotbalového utkání, tedy v neděli 8. října, která budou souviset s přesunem fanoušků na stadion a po skončení utkání ze stadionu. Zároveň žádáme Liberečany i návštěvníky fotbalového utkání o respektování dopravních značení, parkovacích ploch, a především pak pokynů policistů, kteří budou dohlížet nad bezpečností ve městě.
 

6. 10. 2023
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem