Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V nemocnici ukradl notebook

MOST - Vzal ho z věcí pacienta, který byl zatím na příjmu; Nakupoval a neplatil; Na družku vzal nůž. 

 Během dne navštívil dvě prodejny a kradl tam

Nákupy za pět prstů má zřejmě v oblibě 20letý mladík z Litvínova. Tento týden zavítal do litvínovského supermarketu. V oddělení elektro si vybral přenosný DVD přehrávač, který si ukryl za opasek a následně prošel pokladnou, aniž by něco platil. Neunikl pozornosti ostrahy, která ho zadržela. Lup poškodil a prodejně tím způsobil škodu za 1 500 korun. Nekradl poprvé, už v minulosti byl za krádeže trestán. Po pěti hodinách ve stejný den zašel do jiné prodejny v Litvínově. Ve zkušební kabince si na sebe oblékl tepláky a tričko. Oděv si nechal na sobě a poté chtěl prodejnu opustit. Ani tady neuspěl a byl zadržen pracovníkem obchodu. Oblečení za 224 korun musel podnikavec vrátit. Policie Litvínovanu předala záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Případy jsou šetřeny ve zkráceném přípravném řízení.


 

Policisté odcizený notebook vypátrali

Mostečtí policisté odhalili pachatele, který měl začátkem září odcizit v mostecké nemocnici tašku s notebookem. Našel ji na chodbě jednoho oddělení, kde si ji tam ponechal muž z Loun, který zatím v ordinaci vyřizoval hospitalizaci. Když si poškozený přišel pro svoje věci, zjistil, že mu kdosi notebook odcizil. Policisté z mosteckého obvodního oddělení provedeným šetřením záhy zjistili, že krádež notebooku má na svědomí 47letý muž z Mostu, který byl v nemocnici s dítětem. Na chodbě si všimnul odložených věcí a z nich odebral tašku s počítačem v hodnotě osmi tisíc korun. Notebook následně předal další osobě, která počítač prodala. Policie nového majitele vypátrala, počítač mu odebrala a posléze ho vrátila zpět poškozenému. Nepoctivý Mostečan od policie odešel se záznamem o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení.


 

Za maso neplatili

Další krádež masa v obchodě šetří mostecká policie. Tento týden přišel do masny na mosteckém sídlišti Výsluní zákazník, který si poručil kýtu a pečeni. Když mu prodavačka maso zabalila a položila na prodejní pult, požádal ještě o krájený salám. Zatímco žena krájela šunku, muž v okamžiku popadl oba balíčky s masem a vyběhl z prodejny. Byl rychlý, neboť prodavačka ho už před obchodem nikde nespatřila. Muž byl ve věku kolem třicet let, na sobě měl montérky a na hlavě kšiltovku.

Obdobný případ se stal minulý týden. Neznámý muž si v masně v centru města Mostu objednal tři druhy masa za 250 korun a poté co prodavačka položila na pult balíčky s masem, je popadl a vyběhl z prodejny, aniž by zaplatil. Žena za lapkou vyběhla. Stačila si všimnout, že muž usedl na kolo, které měl poblíž prodejny, a z místa rychle odjel. Nepoctivý zákazník byl oblečen do montérek, zelené vesty a na hlavě měl kšiltovku modro oranžové barvy.


 

Ve vlaku mu někdo vzal věci 

Hbité prstíky zloděje úřadovaly možná ve vlaku během cesty z Prahy do Mostu. Zjistil do Mostečan, který cestoval z hlavního města do místa svého bydliště. V kupé, kde nebyl sám, měl na sedadle tašku, ve které měl různé věci. Až doma navečer zjistil, že mu chybí digitální fotoaparát, flash disk, peněženka s finanční hotovostí a platební karta. Poškozený vyčíslil škodu na částku 12 000 korun. Policie v Mostě případ šetří pro podezření ze zatajení věci.


 

Na bývalou družku mířil kuchyňským nožem

Obrničtí policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu nebezpečného vyhrožování 51letému muži z Mostecka. Ten měl koncem měsíce září v odpoledních hodinách přijít do bytu své bývalé družky v jedné obci na Mostecku. Vstoupil do bytu v době, kdy u ženy byla přítomna sousedka na návštěvě. Muž vzal z kuchyňské linky nůž na pečivo a poté začal na ženu řvát a vyhrožovat jí usmrcením. Při tom mířil nožem na ženinu hruď. Poté co do bytu přišla další návštěvnice, výtržník nůž upustil a z bytu utekl. Ke zranění poškozené nedošlo.


 

Lapka přišel do cizího domu

Případ krádeže vloupáním šetří litvínovští policisté. Majitel rodinného domu v Lomu jim oznámil, že se mu kdosi vloupal do bytu a odcizil věci. Lapka do cizí domácnosti přišel zřejmě o víkendu v době, kdy v domě nikdo nebyl. Ke vstupu do objektu použil násilí. Uvnitř pak hledal, co by odcizil. Zanechal po sobě notný nepořádek, když pátral ve skříních v pokojích i v koupelně. Nakonec odnesl jízdní horské kolo značky Admiral a hodila se mu i varná konvice. Poškozený majitel odhadl, že mu zloděj způsobil škodu za více jak čtyři tisíce korun.


 

Motorista řídil pod vlivem pervitinu

Záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky si od mostecké policie odnesl 26letý muž z Mostu. Toho zastavila hlídka policie na silnici I/13 poblíž Komořan při řízení osobního vozidla. Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla negativní. Zkouška na jiné návykové látky však vyšla pozitivně na metamfetamin.


 

Zloděj ukradl trafikantovi kolo

O svůj dopravní prostředek přišel muž z Mostu. Do trafiky na třídě Budovatelů, kde pracuje, přijel včera krátce před 04. hodinou. Horské jízdní kolo výrobní značky Merida černé barvy si zabezpečil zámkem proti krádeži. Poté občas kolo zkontroloval. Když se šel na kolo opět podívat po 08. hodině, zjistil, že mu kolo včetně lanka a zámku kdosi odcizil. Poškozený Mostečan vyčíslil hmotnou škodu na částku 20 000 korun a krádež kola oznámil na mostecké policii.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 4. října 2013


 

vytisknout  e-mailem