Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V noci zapaloval popelnice v ulicích Mostu

MOST - Policie ho odhalila a obvinila; V supermarketu se najedl; Mladík okradl seniora. 

Mostečtí policisté chytili žháře, který v Mostě úmyslně zapaloval kontejnery a způsobil škodu ve výši 56 tisíc korun. Pachatelem je mladý muž ve věku 27 let z Mostu. Ten měl koncem roku a v lednu zapálit celkem 12 plastových kontejnerů, které byly po zahoření zcela zničeny. Hořely ovšem i další nádoby na odpad. Ty se podařilo uhasit a hmotná škoda nevznikla. Mladík popelnice zapaloval v mosteckých ulicích vždy v nočních hodinách. Někdy během noci podpálil nejeden kontejner. Například 9. ledna vhodil hořící látku pětkrát a o deset dnů později opět hořelo ve třech  mosteckých ulicích. Požáry pokaždé museli likvidovat hasiči, které přivolali všímavé občané. I ti sami některé ohně uhasili. Ve dvanácti případech však požár plast zcela seškvařil. Žhář, který se takto bavil nočními toulkami městem, neměl pro své jednání logické vysvětlení. Vždy prý jednal pod vlivem alkoholu a také chtěl být před kamarády zajímavý. Zřejmě si neuvědomil, že ohrozil nejen majetek města a firem, ale mohl ohrozit i majetek a zdraví jednotlivých občanů. Nestalo by se poprvé, že od hořící popelnice chytil vedle zaparkovaný automobil, jako se stalo loni v mostecké ulici Jana Kubelíka. Policie muže obvinila z přečinu poškození cizí věci. Obviněný je stíhán na svobodě.

 

V supermarketu vypil mléko, snědl koblihy, rohlíky a mrkev

Najíst se přišel o víkendu do jednoho supermarketu 58letý muž z Mostu. V polední době mezi regály zkonzumoval čtyři koblihy, deset rohlíků, mrkev a vše zapil mlékem. Poté prodejnu opustil, aniž by za zboží platil. U východu byl zadržen pracovníkem ostrahy a následně předán přivolaným policistům. Ti u výtečníka provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní. Muž je nyní podezřelý ze spáchání přestupku proti majetku. Případ šetří policisté mosteckého obvodního oddělení.


 

Mladík okradl spolubydlícího seniora

Nepoctivě se zachoval mladý muž ve věku 23 let. V jednom mosteckém ubytovacím zařízení okradl svého spolubydlícího 66letého muže. Vypůjčil si jeho klíče od pokoje a poté, když spolubydlící byl ve společenské místnosti, využil jeho krátké nepřítomnosti, odemknul mu skříňku a z ní odcizil uloženou finanční hotovost ve výši 2 000 korun. Poté z pokoje kvapně pospíchal. Okradený krátce po jeho odchodu zjistil, že skříň je otevřená a v peněžence chybí bankovky. Policie mladíkovi z Mostu sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže. Jak s penězi podezřelý naložil, policistům nesdělil.


 

Peníze na léky skončily v automatech

Policisté z Mostu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu zpronevěry 63letému muži z Chomutovska. Ten měl koncem prosince v Mostě obdržet od jednoho muže z obce na Mostecku finanční částku ve výši 5 000 korun na zakoupení léků pro jeho příbuznou. Muž však do lékárny vůbec nešel. Místo toho zamířil do restaurace, kde část peněz utratil a prohrál na automatech. Až po týdnu cizí peníze přinesl poškozené.


 

Z auta vzal autorádio, rozbil boční sklo

Vyšetřovatel mostecké policie zahájil trestní stíhání 26letého muže z jedné obce na Mostecku. Podle kriminalistů měl muž již v loňském roce v nočních hodinách rozbít u zaparkovaného vozidla značky Renault boční sklo. Poté se dostal do vozidla, ze kterého odcizil vestavěné autorádio v hodnotě 15 000 korun. Další škodu za 12 tisíc korun lapka zanechal na poškozeném vozidle. Policie obvinění muži doručila do věznice, kde si odpykává trest odnětí svobody pro jiný skutek.


 

Pro zraněného řidiče přiletěl vrtulník

Dopravní policisté vyšetřují vážnou dopravní nehodu, která se stala v pondělí dopoledne na silnici III. třídy mezi obcemi Lužice a Patokryje. Řidič dodávkového vozidla značky Ford jel směrem na Patokryje, když po projetí mírné pravotočivé zatáčky zatím z nezjištěných příčin vyjel vlevo mimo komunikaci a narazil do stromu. Při střetu utrpěl těžké zranění, se kterým byl letecky transportován do ústecké nemocnice. Na vozidle vznikla škoda ve výši 130 000 korun. Dechová zkouška na alkohol nebyla z důvodu zranění motoristy provedena.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 28. ledna 2014


 

vytisknout  e-mailem